Je to stříbro! Smíšená štafeta dorostenců druhá na EYOF 2022 ve Finsku!

25. března, 2022

Kateřina Pavlů, Kateřina Gotvaldová, Daniel Malušek a Petr Hák, jména k zapamatování! Tato sestava českých dorostenců vybojovala stříbro v závodě smíšených štafet během závěrečného dne Evropského olympijského festivalu mládeže 2022, který vyvrcholil ve finském Vuokatti. Vyhráli Francouzi, třetí příčka patří Polsku.

Report

Češi se v blízkosti medailových pozici, nebo přímo na nich, pohybovali od počátku závodů. Výborně běželi a především skvěle stříleli. Během čtyřiceti ran pouze pětkrát dobíjeli! Výsledkem této parádní biatlonové kombinace bylo stříbro z EYOF 2022. Vždyť mimo medailové pozice zůstali silní Němci, Slovinci, Italové nebo Švédové. Pro všechny členy české štafety, s výjimkou Daniela Maluška, byl mix současně i rozlučkou s dorosteneckou kategorií.

Pohledem trenéra

Marian Málek

„Jsem dojatý. Opravdu jsem dojatý, a to nejen z toho výkonu a výsledku, ale z celé té party, kterou tady máme. Z podpory, kterou dnes ukázali ti, kteří nebyli v nominaci. Všichni se tady během pobytu zkamarádili, hecovali se a přáli si. Jsem moc rád, že jsem u toho mohl být a prožít to s nimi.

Dnes to byl na trati od všech až profesorský výkon. Vsadili jsem na jistotu, vybrali jsem s Honzou Burianem závodníky, kteří ukazovali tady i v průběhu sezóny konstantní výkonnost. Chtěl jsem po nich jediné, aby dělali biatlon a přesně to předvedli. Zaslouženě se tak mohou těšit z medaile. I ta čtyřka sportovců, která dnes nezávodila, viděla, že náš dorost patří k nejlepším, že jdeme po správné cestě. Myslím, že je to motivace pro všechny.“

Výsledkový servis

Tomáš Hermann

Foto: Marian Málek / Český biatlon a Barbora Reichová / Český olympijský tým