Připojte se do týmu Markéty Davidové! Začíná Biathlon Climate Challenge

28. července, 2022

Mezinárodní biatlonová unie i letos spouští výzvu, která propojuje aktivní životní styl s ochranou klimatu. Jak? Připojíte se do týmu jedné z biatlonových hvězd, zaznamenáváte svou fyzickou aktivitu do aplikace ViMove a ta vám ji mění na vysázené stromy. Mezi osmi biatlonisty, ke kterým se můžete připojit, je i Markéta Davidová. Pomůžete jejímu týmu k vítězství?

O co běží v Biathlon Climate Challenge?

Cílem výzvy je dát dohromady 50 000 stromů, jejichž vysázení společně zafinancují Mezinárodní biatlonová unie a její prémiový partner Viessmann. Stromy budou sbírat přímo biatlonoví fanoušci tím, že budou nahrávat své fyzické aktivity do aplikace ViMove. Například za každých 10 kilometrů chůze nebo běhu přispějete jedním stromem. Na výběr je spousta dalších sportů.

Aby to bylo zajímavější, tak proti sobě budou soupeřit týmy osmi biatlonových hvězd. Mezi nimi je i Markéta Davidová.

Jak se zapojit?

  1. Stáhněte si aplikaci ViMove, registrujte se a připojte se do týmu k jedné z biatlonových hvězd. Do týmu Makuly se můžete připojit přímo přes tento odkaz.
  2. Od 1. srpna nahrávejte své fyzické aktivity. Buď manuálně, nebo si aplikaci ViMove synchronizujte se svým účtem Garmin/Strava.
  3. Stromy, které vysportujete, se budou připisovat vašemu týmu. Průběžné pořadí můžete sledovat na webu biathlonworld.com.
  4. Výzva skončí 28. srpna nebo při dosažení cíle 50 000 stromů.

Videonávod k aplikaci ViMove:

Kolik potřebuju na jeden strom?

  • 30 km na kole, bruslích nebo kolečkových lyžích
  • 10 km chůze nebo běhu
  • 90 minut plavání, cvičení nebo třeba míčových sportů
  • 120 minut golfu, jízdy na koni nebo na paddleboardu