Česká špička v Letohradu. V září proběhne MČR v biatlonu na KL i mezinárodní IBU CER cup

05. srpna, 2022

Opět po roce se domácí elita i zahraniční konkurence představí v Letohradě při Mistrovství Česka v biatlonu na kolečkových lyžích. Šampionát, který se v areálu Šedivského lomu odehraje o víkendu 3. a 4. září, bude navíc v dorosteneckých a juniorských kategoriích již podruhé součástí série Mezinárodní biatlonové unie (IBU) s názvem IBU Central European Regional Cup.

Fanoušci se tak mohou těšit na olympioniky Jessicu Jislovou, mj. „skokanku“ uplynulé sezónu, Lucii Charvátovou, Jakuba Štvrteckého, Mikuláše Karlíka či Adama Václavíka, juniorské mistry světa Terezu Voborníkovou a Jonáše Marečka nebo další reprezentanty Tomáše Mikysku, Vítězslava Horniga, Terezu Vinklárkovou, Kristýnu Otcovskou či čerstvě provdanou Elišku Teplou – Václavíkovou.

Tereza Voborníková vyhrála před rokem v Letohradě supersprint

Nabito bude i v juniorské kategorii, kde se představí trojnásobný medailista z MS dorostu Ondřej Mánek, vítězka závodu IBU Junior Cupu Tereza Jandová, vítěz EYOF 2022 Petr Hák či plejáda domácích letohradských nadějí jako jsou Luděk Abrahám, Svatava Mikysková, Jan Gregor, Jakub Vondráček či Šimon Štolfa!

Program MČR 2022 a IBU CER Cup

Propozice MČR a IBU CER Cup

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík