Davidová bojovala na Blinkfestivalu opět o vítězství, nakonec dojela pátá

06. srpna, 2022

Opět byla na trati nejrychlejší a opět bojovala o vítězství. Až nepovedená závěrečná stojka odsunula Markétu Davidovou v hromadném startu na páté místo. Jessica Jislová obsadila na závěr Blinkfestivalu desátou příčku.

Dvě Češky do finále

Hromadný start se jel nezvykle ve tříkolovém formátu. V úvodním čtvrtfinálovém kole uspěly tři české reprezentantky.

Lucie Charvátová udělala ve druhé rozjížďky dvě chyby při střelbě vestoje, ale sedmé místo jí na postup do semifinále stačilo. Eliška Václavíková (3+2) po nepovedeném střeleckém představení dojela na poslední 14. příčce.

Jessica Jislová a Markéta Davidová také minuly na stojce dva terče. Ve třetí čtvrtfinálové rozjížďce zabraly druhou a třetí příčku. K postupu měla daleko 12. Tereza Voborníková (2+3).

Markéta Davidová zopakovala třetí příčku a dvě chyby na stojce i v prvním semifinálovém klání. Její cestu do finále o pár minut později následovala i Jessica Jislová, která dokonce díky čisté střelbě druhé semifinále vyhrála. Pro devátou Lucii Charvátovou (3+1) závod skončil.

Mezi finálovou patnáctku se tedy probojovaly dvě české reprezentantky.

Davidová opět sahala po vítězství

Vítězka včerejšího supersprintu Markéta Davidová měla finále opět skvěle rozjeté, k závěrečné střelbě přijížděla na vedoucí pozici. Zároveň za sebou měla ve dvou a půl sekundě dalších šest biatlonistek.

Dvě z nich odstřílely čistě, Švédka Linn Perssonová (0+0+2+0) díky tomu vyhrála před Francouzkou Lou Jeanmonnotovou (0+0+1+0). Třetí příčkou potěšila domácí fanoušky Ingrid Tandrevoldová (0+1+0+1).

Markéta Davidová (1+0+2+2), byť byla na trati stejně jako včera nejrychlejší, se po dvou chybách na závěrečné stojce propadla na pátou příčku. Jessica Jislová (1+1+3+1) finišovala jako desátá.

Mezi muži vyhrál stejně jako včera Nor Vetle Christiansen (0+0+1+0) Druhou příčku obsadil Francouz Antonin Guigonnat (1+2+0+0) a třetí byl rychlý mladík Martin Uldal (2+1+2+1).

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík