Noční supersprinty v Letohradu ovládli Natálie Jurčová a Alex Císař

04. září, 2022

Tradičně skvělou kulisu měly noční supersprinty, kterými vyvrcholil první den mistrovství ČR v Letohradu. Nejlepší v nich byli Natálie Jurčová a Alex Císař, titul mistra ČR získal Jonáš Mareček.

Natálie Jurčová sice na jaře ukončila kariéru, ale v Letohradu ukázala, že je pořád skvělou střelkyní. Supersprint vyhrála už v roce 2019 a teď přidala druhé zlato.

„Přijela jsem s tím, že si to chci užít. Tenhle závod mě opravdu baví. A biatlon se asi nezapomíná. Pořád se hýbu, trénuji s dětmi v Rožnově, ale nestřílím, takže jsem moc spokojená právě se svou střelbou,“ těšilo v cíli čtyřiadvacetiletou biatlonistku.

Poklona Natálie Jurčové

Natálie Jurčová šla ve finále supersprintu na tři krátká trestná kola. Vítězka sprintu Lucie Charvátová kroužila čtyřikrát a dojela těsně druhá. Třetí příčku obsadila Slovenka Ema Kapustová, v rámci MČR se tak posunula na bronzovou příčku čtvrtá Jessica Jislová.

Lucie Charvátová se usmívá, vyhrála její velká kamarádka

Vítěz supersprintu Alex Císař si nemohl na krk pověsit zlatou medaili pro mistra ČR. Má sice českého otce, ale reprezentuje vlast své slovinské maminky. Ve finále minul pouze dva terče, vypracoval si velký náskok a v cílové rovince si naplno užil fanoušky.

„Už od začátku léta jsem se do Letohradu těšil, hlavně na fanoušky, kteří jsou tu neuvěřitelní. Atmosféra během supersprintu byla fantastická, navíc se mi dařilo. To je biatlon, který člověka baví a nakopne dál. Český biatlon pořád žije a jsem hrdý na to, že jsem poloviční Čech a když tu závodím, tak jsem doma,“ usmíval se po závodě Alex Císař.

Mezi koníčky Alexe Císaře patří létání (opravdu)

„Krásně si to řekl,“ pochválil ho Jonáš Mareček. Jako druhý v cíli získal titul mistra ČR, svůj první mezi dospělými. Mareček udělal pět chyb stejně jako třetí Vítězslav Hornig. Republikový bronz připadl čtvrtému Tomáši Mikyskovi.

Výsledky supersprintů

Karel Halberštádt
Foto: Marek Ambrož