Jiří Hamza obhájil pozici viceprezidenta IBU. 46 hlasů ze 46!

17. září, 2022

Prezident Českého svaz biatlonu Jiří Hamza bude i v dalším čtyřletém cyklu pokračovat v pozici viceprezidenta Mezinárodní biatlonové unie (IBU). Rozhodli o tom delegáti 15. řádného kongresu IBU, který až do neděle probíhá v rakouském Salzburku.

Volba Jiřího Hamzy byla jednoznačná, obdržel 46 hlasů ze 46. „Vnímám to jako ocenění naší dlouholeté práce a moc si toho vážím. I nadále se budu chtít věnovat ekonomice, marketingu, televizním právům a letnímu biatlonu,“ dodal bezprostředně znovuzvolený viceprezident IBU.

Český biatlon bude mít zastoupení také v Technické komisi IBU. Jednoznačně, počtem 40 hlasů, byl zvolen Michal Zicháček, který tak bude moci navázat na práci Vlastimila Jakeše.

Už v pátek Kongres IBU zvolil pořadatele mistrovství světa 2027. Šampionát bude hostit estonské Otepää. V zimě 2023 proběhne MS v německém Oberhofu, v roce 2024 se pořadatelství ujme Nové Město na Moravě, kde je Jiří Hamza předsedou organizačního výboru, a sezóna 2024/2025 vyvrcholí ve švýcarském Lenzerheide.     

IBU také prodloužila suspendaci Ruska a Běloruska kvůli válce na Ukrajině.

Tomáš Hermann

Foto: Eva Kupilíková