Vrchol letní sezóny na Bedlině. Mistrovství ČR dorostu a dospělých hostí Bystřice pod Hostýnem

21. září, 2022

Sezónu letního biatlonu zakončí Mistrovství České republiky pro kategorie dorostu a dospělých, které bude od 23. do 25. září hostit Areál Bedlina v Bystřici pod Hostýnem. V pátek jsou na programu oficiální tréninky, sobota je vyhrazena sprintům a štafetovým závodům dvojic. V neděli šampionát uzavřou hromadné závody.     

Déšť nepomohl

„Trochu bojujeme s časem“ připouští ředitel závodů Vojtěch Zicháček. „Příčinou je deštivé počasí posledních dnů a týdnů, které nám nedovolilo uskutečnit všechny potřebné práce včetně sekání tratí a jejich dalších úprav.“ Vzápětí však dodává: „Vše zvládneme a budeme připraveni. Jen chci upozornit sportovce, že trať bude deštivými dny určitě poznamenána a do závodů neoschne.“

Nové ozvučení

V Bystřici se ještě před prázdninami uskutečnil první díl Českého poháru D+D a tehdy místní pořadatelé slíbili pořídit nové ozvučení. „Mám radost, že jsme tento úkol splnili. Všechna hlášení během mistrovství budou v areálu dobře slyšet,“ dodává Vojtěch Zicháček.

Bedlina, Mekka biatlonu?

A možná se z nového rozhlasu dozvíte, že Bedlina je svým způsobem i “Mekkou” světového biatlonu. Vždyť za klub závodil znovuzvolený viceprezident Mezinárodní biatlonové unie (IBU) Jiří Hamza, nebo nový člen Technické komise IBU Michal Zicháček. Kdo další se něčím takovým může pochlubit?

Přihlášky

K účasti na šampionátu se je možné přihlašovat do pátku 23. 9. 14:00 hodin. Aktuálně (středa 21. 9. 14:00 h) je přes web evidence.biatlon.cz přihlášeno 269 startujících. Na uvedeném webu jsou k dispozici také propozice se všemi potřebnými informacemi.    

PROGRAM MČR D+D 2022

Bystřice p/H, 23. – 25. 9. 2022

Tomáš Hermann