18. ročník setkání veteránů biatlonu v Dolcích u Trutnova

25. října, 2022

Zajištění ubytování a organizace setkání měl na starost Luboš Fejkl, veteráni se začali sjíždět do Dolců již jednadvacátého září.

Trutnov – Trutnovsko

Něco málo o Trutnově. Trutnov je velmi staré město. Historie se datuje již od roku 1260.

Osada Úpa, která byla předchůdcem Trutnova, získala v té době práva tržní, práva vykonávat nižší soudnictví a právo vařit pivo. (Wikipedie)

O Trutnově se říká se říká, že je to brána do východních Krkonoš. Trutnovem prochází hlavní silnice 37 která navazuje na dálnici D 10 od Prahy. Směřuje do Svobody nad Úpou, Janských Lázní, Pece pod Sněžkou a pokračuje na Pomezní boudy a dále do Polska.

V okolí Trutnova bychom našli spoustu zajímavých míst historických, sportovních a kulturních.

Luboš Fejkl zajistil ubytování a stravování v Kempu v Dolcích. Ubytovaní pro přihlášené bylo již od 21.9.2022. A již na tento den vyjednal Pepa Trojan exkurzi do trutnovského pivovaru Krakonoš.

Exkurze se zúčastnilo pět veteránů pod vedením Pepy Trojana, Zkontrolovali, zda sládek na chmelu nešetří, či lahve řádně vymyté jsou i mok zlatavý okoštovali.

Exkurze se líbila a zúčastnění byli spokojeni

Mezi tím již do Dolců dorazila další skupina veteránů, přijeli chlapci ze Slovenska i Jirka Holý z Lipna.

Den druhý 22.9.2022

Ve čtvrtek cyklistická skupina vyrazila na poměrně náročný výlet na Pomezní boudy s převýšením skoro 600 m.

Zleva: Petr Janda, Milan Gašperčík, Dušan Šimočko, Pepa Špulák, Jirka Holý, Pavol Štofan, Honza Matouš.

Den třetí 23.9.2022

Skupina se opět rozrostla. Sportovci – cyklisté vyrazili na další výlet do okolí, tentokrát směrem k Náchodu.

Zleva: Petr Janda, Jarda Bedrník, Libor Votoček, Zdenek Pavlíček, Pepa Špulák, Jirka Holý, Láďa Žižka, Milan Gašperčík, Petr Čech, Dušan Šimočko, Jirka Suchánek, Honza Matouš.

Cílem cesty byly Ratibořice a  Babiččino údolí.

Během dne se dostavili další veteráni a někteří se vydali na pěší túru. Jarda Materna vyrazil na trasu Svoboda nad Úpou – Rýchory.

Nádherné počasí umožnilo nezapomenutelné výhledy.

Po návratu se diskutovalo a řešilo neřešitelné.

Den čtvrtý 24.9.2022

Podzimní ráno v Dolcích.

Začátek schůze byl stanoven na 16,00 hodin. Uskutečnila se v sále restaurace. Ještě před začátkem schůze byli za péče Petra Halbrštáta, Ládi Žižky, Míli Zuzánka ml. (jako sponzora) všichni účastníci vybaveni novými tričky se znakem Klubu veteránů biatlonu. Poté proběhlo před restaurací tradiční společné fotografování v nových dresech veteránů.

Sedí zleva: Pavol Blahušiak, Michal Žahourek, Egon Hofmann, Josef Trojan, Ladislav Mundil, Karel Vrána, Jaroslav Materna, Dušan Šimočko, Jaroslav Knápek, Vlastimil Rýgl, Jiří Suchánek, Stanislav Okuliar, Jiří Semela, Zdeněk Pavlíček, Vladimír Erlebach, Vladimír Hák, Jaroslav Svárovský, Luboš Fejkl, Jiří Holý, Jan Húska,Josef Špulák, Petr Halbrštát, Luboš Háček, Ladislav Žižka, před ním Miroslav Janošec, Arnošt Hájek, Milan Zálepa, Svatopluk Fencl, Pavol Štofan, Milan Gašperčík, Lubor Holubec, Petr Janda, Petr Čech, Jaroslav Bedrník, Zdeněk Hák, Jan Matouš, Josef Šourek, Libor Votoček.

Po fotografování začala vlastní schůze.

Velké poděkování Luboši „Lejzrovi“ za výběr lokality setkání, za soudek a za veškerou starost v průběhu setkání. Poděkování Honzovi Matoušovi za opětovné plánování a vedení cyklo výletů. Zvláštní ocenění Michalu Žahourkovi, který se přes jeho zdravotní stav se vydal takovou dálku za námi. Díky Míšo!

Poděkování Pepíkovi Trojanovi za jeho dlouholetou práci, kterou přebírá Jarda Materna.

Velké poděkování Mílovi Zuzánkovi ml. a Petru Halbrštátovi za zachování tradice veteránských triček a Sváťovi Fenclovi za dovoz. Kdosi říkal, že nemáme žádná trička s dlouhým rukávem, tak inspirace pro příští rok.

Emočně bylo na schůzi rozhodnuto o Setkání veteránů 2023 a to na Slovensku. Na starost si toto vzal Paľo Blahušiak, který má v brzké době zaslat podmínky ubytování a s výběrem termínu.

Po skončení schůze následoval raut a povídání, vzpomínání ale i plány na další období. Neděli dopoledne jsme se rozloučili a vydali na cestu domů.

Zpracoval JM