Čeští biatlonisté si v sobotu zazávodí se Švédy a Francouzi

11. listopadu, 2022

Už v sobotu otevřou čeští biatlonisté sezónu 2022/23. Ve švédském Idre Fjäll se zúčastní testovacích závodů, ve kterých poměří síly mimo jiné s domácími Švédy a Francouzi. Zároveň půjde o nominaci na Světový pohár.

Český tým měl původně odjet na soustředění do norského Sjusjøenu a závodit o víkendu tam. Kvůli špatným sněhovým podmínkám ale museli Češi za přípravou do Trysilu a odtud je to blíž právě do švédského střediska.

Ani podmínky v Trysilu nejsou ideální, ale lyžovat se dá

„Náš servisní tým mezitím odjel testovat do Beitostølenu, takže nebudeme mít ve Švédsku k dispozici ten nejlepší materiál. Půjde tedy především o porovnání našich závodníků mezi sebou,“ upřesňuje sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Čeští biatlonisté nastoupí jen do sobotních zkrácených vytrvalostních závodů, nedělní sprinty už se jich týkat nebudou. Druhé nominační závody proběhnou až příští týden v Trysilu.

Na základě umístění v Top 30 v uplynulém ročníku Světového poháru mají nominaci jistou Markéta Davidová, Jessica Jislová a Michal Krčmář. Stejně tak začnou sezónu mezi elitou juniorští mistři světa Tereza Voborníková a Jonáš Mareček. V nominačních závodech tedy půjde o dvě místa mezi ženami a o tři místa mezi muži.

Závody v Idre můžete sledovat živě na SVT Play.

Program závodů v Idre Fjäll

Sobota
10:00 – zkrácený vytrvalostní závod mužů (startovní listina, živě SVT Play)
12:10 – zkrácený vytrvalostní závod žen (startovní listina, živě SVT Play)

Neděle
10:00 – sprint mužů (živě SVT Play)
11:50 – sprint žen (živě SVT Play)

Karel Halberštádt
Foto: Aleš Ligaun