Krčmář bere z prvního sprintu 32. příčku, Mikyska si vylepšil maximum

03. prosince, 2022

Dva povedené závody Světového poháru vystřídal méně povedený. Michal Krčmář obsadil ve sprintu ve finském Kontiolahti 32. příčku a byl jediným českým bodujícím. Těsně unikla čtyřicítka Tomáš Mikyskovi, který si výrazně vylepšil své maximum.

Report

Michal Krčmář odstartoval do závodu s nepopulárním číslem 1, ale nezdálo se, že by na něj dolehla nervozita. Ve slušném tempu sestřelil devět terčů, až ten desátý nespadl. Jenže na trati to nebylo tak dobré ve čtvrtek, Krčmář měl až 42. čas se ztrátou minuty a 36 sekund.

Jedničku, tu nechci

„Přišlo mi, že to jede, ale podle časů, které jsem teď v rychlosti viděl, to moc nejelo. Dostal jsem naloženo a vůbec nevím, čím to bylo. Musíme si to vyhodnotit,“ řekl 32. muž dnešního závodu před kamerou České televize.

Trošku zklamaný byl v cíli Tomáš Mikyska. Pro premiérové body nemohl udělat víc, v 7. nejrychlejším čase (49,2 s) trefil všech 10 terčů. Ze střelnice odjížděl jako 29., v cíli byl nakonec 42. Od 40. pozice dělilo stále teprve dvacetiletého závodníka 8 desetin sekundy. Své dosavadní maximum si vylepšil o 17 příček.

Na trati Mikys na starší soupeře zatím nestačí

Na úrovni Michala Krčmáře běžel Mikuláš Karlík. Střelnici opouštěl s bilancí 1+1 na 62. místě, ale v posledním kole zabojoval a prošel z 51. příčky do stíhačky.

Karlos v závěru zabojoval

Ta se naopak nebude týkat 65. Jakuba Štvrteckého (0+3) a 70. Jonáše Marečka (0+2), kteří ztratili nadějně rozjetý závod na stojce.

Stojku Kuba nezvládl

Mareček se na trati potkal s dnešním vítězem Johannesem Thingnesem Bøm. Nor i s jednou chybou porazil bezchybného krajana Sturlu Lægreida a Němce Romana Reese.

Jony v dobré společnosti

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení propadl na 20. příčku. V Poháru národů dnes byli Češi devátí, celkově jsou pátí.

Výsledkový servis

Příští závod

Ve 13:45 pokračují v Kontiolahti sprintem ženy.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík