Velký posun Markéty Davidové. Ve stíhačce v Kontiolahti dojela sedmá

04. prosince, 2022

Do stíhacích závodů na Světovém poháru ve finském Kontiolahti zasáhlo šest českých biatlonistů a všichni si polepšili. Nejvíc Markéta Davidová, která vyskočila z 22. příčky až na 7.

Report

Čtyřiadvacet biatlonistek vystartovalo do stíhacího závodu v jedné minutě. Jednou z nich byla Markéta Davidová, která tak měla velkou šanci na posun vpřed.

„Makula nula,“ zahlásil Egil Gjelland po první, po druhé i po třetí střelbě. To už jeho svěřenkyně jela na páté příčce, ve dvojičce s Elvirou Öbergovou.

Na rozdíl od Švédky ale Makula minula na závěrečné stojce jeden terč a propadla se na 7. příčku. Francouzku Colombovou, která jela ze střelnice o čtyři sekundy před ní, už překonat nedokázala. Stejně jako ve vytrvalostním závodě tak skončila Markéta Davidová sedmá.

Makula v cíli těžké stíhačky

Opět velmi rychle střílela (11. čas) i běžela (8. čas). „Jsem spokojená. Byl to ode mě dobrý závod,“ řekla česká reprezentantka České televizi. „Myslím si, že jsem dneska z kopce dolů měla jedny z nejlepších lyží, bylo to super.“

Na rozhovorech už s úsměvem

Elvira Öbergová nakonec dostíhala až k bronzu. Překonaly ji pouze dvě bezchybné biatlonistky, Francouzka Julia Simonová a Italka Dorothea Wiererová.

Tři nejlepší ze stíhačky

Lucie Charvátová (5 chyb) si lehce polepšila z 52. příčky na 47., Tereza Voborníková (4 chyby) zase z 58. na 53.

Lucka na trati stíhačky

Co to znamená?

Markéta Davidová se posunula v celkovém hodnocení na 12. příčku. Ve žlutém zůstává Lisa Vittozziová, která má na druhou Julii Simonovou k dobru 25 bodů.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár se přesouvá do rakouského Hochfilzenu. Jako první se pojede ve čtvrtek od 14:10 sprint žen.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík