Další pěkné výsledky v Lake Placid. Ve stíhacích závodech 4. Otcovská, 7. Kocián, 9. Bártová

20. ledna, 2023

Biatlonové soutěže na 31. světových zimních univerzitních hrách v americkém Lake Placid pokračovaly stíhacími závody. Kvůli bolestem holení odpočívala trojnásobná medailistka z předchozích závodů Tereza Jandová, ostatní se však neztratili.

Kristýna Otcovská

Pouze 2,6 sekundy scházelo k bronzové medaili Kristýně Otcovské. Studentka medicíny na Karlově univerzitě byla na desetikilometrové trati vůbec nejrychlejší a po položkách vleže (0+1) se pohybovala na třetím místě. Dolů jí však seslaly stojky (3+2). Do finiše vybíhala ze šestého místa, dřela, stáhla půlminuty, ale kousek jí k cennému kovu chyběl. Parádní střelbou se prezentovala Lenka Bártová (0+0+1+0), zlepšila se o devět míst a doběhla devátá. Veronika Novotná (2+1+1+0) obsadila 12. pozici.

Lenka Bártová

Do závodu mužů na 12,5 km vystartoval  Jakub Kocián ze 13. místa  a začal dvěma nulami. Čelo závodu měl už na dohled. Ovšem dvě chyby na úvodní stojce mu naděje na medaili sebraly. V cíli z toho ale byla i tak hezká sedmá příčka a Kubův druhý nejlepší individuální výsledek v Lake Placid. Josef Kabrda (3+0+2+1) vybojoval ve fotofiniši 11. místo, Luděk Abrahám (4+1+2+0) skončil 19. a Michal Zaoral (1+1+1+1) 21. v pořadí.

Pohledem vedoucího výpravy

Michal Žák

„Týna podala na trati opravdu výborný výkon. A je škoda, že stojky se jí nepovedly. K medaili jí chyběla přesně jedna rána do černého. Jo, to je biatlon. Lenka Bártová byla devátá, a to znamená, že všechna děvčata už tady dosáhla na umístění v nejlepší desítce. Před námi jsou hromadné závody a věřím, že naši sportovci budou opět vidět.“

Jakub Kocián

Výsledkový servis

Stíhací závod žen na 10 km

Analýza stíhačky

Stíhací závod mužů na 12,5 km

Analýza stíhačky

Další program

21. 1. – sobota

19:45 – 15 km – hromadný závod mužů

21:40 – 12,5 km – hromadný závod žen

Tomáš Hermann

Foto: Porter Binks/FISU Games a Tomáš Hermann