Češi v akci, 21. 1. – Do stíhacích závodů v Anterselvě zasáhne pět českých reprezentantů

21. ledna, 2023

Na Světovém poháru v Anterselvě se jedou stíhací závody s pětinásobnou českou účastí. Zároveň vrcholí univerziáda v Lake Placid. Do hromadných startů prošlo všech osm Čechů.

Původně postoupily do stíhacího závodu čtyři české ženy, ale Jessica Jislová se dnes v Anterselvě nepředstaví. „Jessica tu už od čtvrtka hodně bojovala se zablokovanými žebry. Startovala by s číslem 59, takže bude v jejím případě lepší potrénovat a připravit se co nejlépe na štafetu,“ vysvětluje Egil Gjelland

Nejlepší výchozí pozici má Markéta Davidová, která bude ztrácet 56 sekund na první Italku Wiererovou. Tereza Voborníková a Lucie Charvátová budou mít manko více než dvou a čtvrt minuty. V jejich případě budou úspěchem jakékoliv body.

Michal Krčmář sice skončil ve sprintu 18., 2 pozice za Markétou Davidovou, ale mužské pole je o něco vyrovnanější. Českému reprezentantovi schází jen 14 sekund do desítky. To Adam Václavík odstartuje 17 sekund za bodovanými příčkami.

Závěrečné hromadné starty čekají osmičku českých biatlonistů na Zimních světových univerzitních hrách v Lake Placid. Největší šance bude mít trojnásobná medailistka z her Tereza Jandová.

13:00 – Světový pohár – stíhací závod žen

15:00 – Světový pohár – stíhací závod mužů

19:45 – Univerziáda – hromadný start mužů

21:40 – Univerziáda – hromadný start žen

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík