Michal Krčmář poskočil ve stíhačce v Anterselvě na 17. příčku

21. ledna, 2023

Michal Krčmář pokračuje ve stabilních výkonech. Ve stíhacím závodě na Světovém poháru v Anterselvě obsadil 17. příčku.

Report

„Krásné rány, žádné cvakání,“ chválil střelecký trenér Matt Emmons Michala Krčmáře za úvodní ležku. Na té druhé zaváhal Bimbo až při posledním výstřelu.

Nula na první stojce vrátila českého reprezentanta do hry o elitní desítku. Po třech trefách na závěrečné stojce to začalo vypadat dobře, ale zbylé dvě rány už se do terče nevešly.

Michal Krčmář před kanadským soupeřem

Michal Krčmář odjížděl do posledního kola jako 17. Jeho pozici ohrožovalo hned několik soupeřů v čele se Švédem Samuelssonem. Bimbo ale prokázal pověst dobrého finišmana a 17. příčku udržel.

„Není to propadák, ale ani nic, za co bych se mlátil do hrudi,“ hodnotil Michal Krčmář závod v České televizi.

Čeští biatlonisté dnes měli podél trati velkou podporu

Na trati, která byla opět lemována českými vlajkami, měl 17. běžecký čas. Špatně neběžel ani druhý český účastník stíhačky Adam Václavík (27. čas), ale tomu vzala naději na body tři trestná kola na třetí střelecké zastávce. Ostatní položky odstřílel Adam za jedna a obsadil 46. místo.

Nejrychlejší dnes byl opět Johannes Thingnes Bø, a to už se v posledním kole zdravil s fanoušky. Jediný bezchybný střelec závodu Sturla Lægreid odsunul ze druhé příčky na třetí Martina Ponsiluomu.

Suverén této sezóny

Co to znamená?

Michal Krčmář bezpečně udržel v celkovém hodnocení 15. příčku, což znamená, že má jistou účast v hromadném startu na mistrovství světa. V Hodnocení disciplíny je o pozici níž.

Výsledkový servis

Příští závod

Poslední Světový pohár před mistrovstvím světa uzavřou nedělní štafety. Ženy odstartují v 11:45, muži ve 14:30.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík