Rychlé lyže dovezly Markétu Davidovou v Anterselvě na 6. místo

21. ledna, 2023

Markéta Davidová dneska měla pocit, že jí to jelo ve stíhacím závodě v Anterselvě samo. Polepšila si z 16. místa až na 6.

Report

V posledních dnech se hodně řešily ležky Markéty Davidové. Dnes k nim měl trenér Egil Gjelland poměrně stručný komentář: „Perfect!“

Se střelbou 0+0 byla česká reprezentantka v polovině závodu už šestá. Na obou stojkách pak nechala jeden nesestřelený terč, ale chybovaly i soupeřky.

Na stojce se bojovalo o každou příčku

Makula vyjížděla do posledního kola jako sedmá, se ztrátou pěti sekund na šesté místo. „Ještě se může přiblížit,“ věřil Gjelland. A měl pravdu, jeho svěřenkyně předjela a následně odpárala domácí Wiererovou a ohlížet se začala i Norka Olsbuová Røiselandová. Za tou nakonec česká biatlonistka zaostala o pouhé dvě sekundy. Se šestým místem ale byla spokojená.

Makula stíhala a stíhala

„Mně se dneska jelo dobře a měla jsem výborné lyže. Opravdu skvělé. Člověk má pak pocit, že to jede samo,“ glosovala závod jeho čtvrtá nejrychlejší běžkyně.

Makula navíc měla i osmý střelecký čas. A poprvé od sprintu na Pokljuce nechybovala vleže. „Dneska jsem si řekla, že si lehnu, jak si lehnu, a prostě budu střílet,“ smála se po závodě.

Před takřka domácí kulisou vyhrála Němka Denise Herrmannová-Wicková. Fanoušci oslavovali také druhou Italku Lisu Vittozziovou. Bronz získala Švédka Elvira Öbergová.

Tři nejlepší biatlonistky

Bezchybná Vittozziová měla nejlepší čistý čas stíhacího závodu. Jen o šest sekund horší byla Markéta Davidová.

Vpravo spokojená Makula

Solidní závod odjela 42. Tereza Voborníková (1+0+1+2), která startovala s číslem 56. Z 58. příčky na 49. si polepšila Lucie Charvátová (2+1+2+2).

Cenné zkušenosti pro Terku

Co to znamená?

Markéta Davidová se posunula v celkovém hodnocení na 8. příčku. Na 6. Rakušanku Hauserovou přitom ztrácí jen 11 bodů. A taky má jistou účast v hromadném startu na mistrovství světa v Oberhofu.

V pořadí stíhacích závodů je Makula šestá.

Jeden úsměv, prosíme

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík