V úterý 24. 1. startují v Itálii biatlonové soutěže EYOF 2023

23. ledna, 2023

Na severovýchodě Itálie v oblasti Furlánsko – Julského Benátska odstartoval Evropský olympijský festival mládeže určený dorosteneckým kategoriím. Slavnostní zahájení se odehrálo netradičně na břehu moře v přístavním městě Terst. Biatlonové dění hostí známé středisko Forni Avoltri a začne v úterý závody ve sprintu.

Z osmi českých reprezentantů se na start ale postaví jen sedm. „Bohužel David Eliáš nám předevčírem onemocněl, a tak lékaři dělají vše možné, aby byl v pořádku alespoň na čtvrteční  vytrvalostní závody,“ vysvětluje hlavní trenér české výpravy Jan Hanus.

Závěrečnou přípravu absolvoval český tým v rakouském Obertilliachu. „Aklimatizace na vysokou nadmořskou výšku proběhla nad očekávání dobře, tak uvidíme, na co to bude v závodech stačit,“ doplňuje Jan Hanus.

Výkony českých biatlonistů na evropské mládežnické olympiádě vám budeme pravidelně mapovat. Dění na EYOF lze také sledovat na webu olympijskytym.cz a sítích @olympijskytym. Z řady soutěží bude k dispozici živé vysílání na webu eoctv.org/live nebo webu EYOF.

NOMINACE EYOF 2023

DOROSTENKY

Heda Mikolášová (SKP Kornspitz Jablonec), Valerie Křížová (Jilemnice), Aneta Novotná (Staré Město p/L), Ilona Plecháčová (Jilemnice)  

DOROSTENCI

David Eliáš, Jan Kamarád, Vladimír Kocmánek (všichni SK NMNM), Tomáš Sucharda (Jilemnice)

Realizační tým

Jan Hanus (hlavní trenér), Tomáš Vojík (asistent trenéra), Martin Smetana (lékař), Tomáš Pošepný a Vojtěch Prášil (servis), Petra Sedláčková (fyzio)

Biatlon na EYOF 2023

Forni Avoltri / ITA

24. 1.

10:00 – sprint dorostenců na 7,5 km

13:30 – sprint dorostenek na 6 km

26. 1.

10:00 – vytrvalostní závod dorostenců na 12,5 km

13:30 – vytrvalostní závod dorostenek na 10 km

28. 1.

10:00 – smíšené štafety – mixy

Tomáš Hermann