Egil Gjelland je spokojený s přípravou před MS. Trápí ho zdravotní stav Jessicy Jislové

06. února, 2023

Českým biatlonistkám se vydařila závěrečná příprava na mistrovství světa v německém Oberhofu. Trenéra Egila Gjellanda zamrzel pouze předčasný odjezd Jessicy Jislové, která kvůli zdravotním problémům přijde minimálně o první polovinu šampionátu.

Jessicu Jislovou trápí zdravotní potíže už od Vánoc, kdy zápasila s kašlem. V Anterselvě se potýkala s bolestí v oblasti mezižeberních svalů a vyšetření v Česku pak navíc odhalilo výhřez meziobratlové ploténky.

K týmu se proto už ve středu připojí Eliška Václavíková, která tak zažije premiéru na světovém šampionátu. Egil Gjelland však stále věří, že českému týmu pomůže v dalším průběhu šampionátu i Jessica Jislová. Jinak je před středečním startem optimistický. Tady jsou jeho slova.

„Povedl se nám tréninkový kemp v Ridnaun. Makula a Terka byly v pohodě, Lucka velmi dobře střílela. Už se těšíme na závody. Podmínky v Ridnaun byly až neuvěřitelně dobré. Měli jsme i jeden den, kdy opravdu hodně foukalo, ale to byl dobrý trénink na Oberhof, protože i tady umí být hodně větrno. Nemluvil bych o vysokohorském kempu, byli jsme ve 1300 metrech. Především jsme hledali dobré podmínky a ty jsme našli. Připravovaly se tam s námi i německý a italský tým.

Eliška přijede, jak nejrychleji to půjde. Jsme teď v situaci, kdy nevíme, jak na tom bude Jessica, takže potřebujeme mít Elišku k dispozici už na sprint. Pro vytrvalostní závod máme díky Makule pět míst, tak bychom je měli využít. Pro všechny holky je to dobrá zkušenost. Věřím, že Jessica bude schopná závodit. Budeme ji potřebovat i na štafetu. Nezůstala bez tréninku. Po Anterselvě si odpočinula a začala s námi tréninkový kemp v Ridnaun. Pak jsme si ale řekli, že bude lepší, když pojede domů a dá se do pořádku. Náš lékařský tým na tom tvrdě pracuje.

Předpověď počasí vypadá velmi dobře. Myslím si, že závody budou v pohodě. Trať tu není o tolik těžší než jinde Samozřejmě, je tam jeden dlouhý kopec. Bude ale záležet na tom, jaké budou podmínky příští týden. Teď to vypadá, že bude trošku tepleji a taky mlhavěji.“

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík