Výzva pro kluby: IBU ocení nejlepší udržitelný projekt

06. února, 2023

Mezinárodní biatlonová unie spouští další klimatickou výzvu. Biatlonové kluby v ní můžou prezentovat, jak přistupují k udržitelnost. Nejkreativnější a nejlepší iniciativa bude oceněna voucherem od společnosti Viessmann, oficiálního klimatického partnera IBU.

Biatlon má jako zimní sport přímou zkušenost s důsledky globálního oteplování. Letošní sezóna zatím patří k těm nejproblematičtějším, co se týká sněhových podmínek. I proto IBU přichází s další klimatickou výzvu.

Přechozí Biathlon Climate Challenge vyhrál tým Markéty Davidové, který vysportoval nejvíc vysázených stromů. I teď může uspět jeden z českých klubů.

IBU hledá klub s nejlepším přístupem k udržitelnost. V rámci Viessmann Climate Club Trophy ocení nejkreativnější nápad nebo projekt, který už existuje.

Podniká váš klub nějaké kroky v oblasti udržitelnosti? Tak ho do 1. března přihlaste do soutěže přes tento formulář. Popište svůj projekt a přidejte pár fotek.

O nejlepším projektu budou od 13. do 19. března rozhodovat fanoušci svým hlasováním.

Vítězný klub získá voucher na fotovoltaiku, tepelná čerpadla nebo solární ohřev od společnosti Viessmann.

O hodnotě voucheru rozhodnou biatlonisté na mistrovství světa v Oberhofu. Každá trefa v individuálním závodě znamená + 3 €. Vzhledem ke zhruba stovce účastníků mezi muži i ženami se můžeme dočkat hodně zajímavé částky.

Bližší informace najdete tady.