Povedený začátek mistrovství světa. Český mix dojel v Oberhofu pátý

08. února, 2023

Přesně takový závod potřebujete na začátku mistrovství světa. Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska předvedli v Oberhofu skvělý týmový výkon a berou páté místo ve smíšené štafetě.

Report

„Typická Anterselva,“ glosoval včera počasí v Oberhofu Michael Málek. A sluneční paprsky dopadaly na kolosální arénu i dnes.

Tereza Voborníková opět dokázala, že se na ni mohou trenéři na prvním úseku spolehnout. Při své premiéře na mistrovství světa si vystačila se třemi náhradními náboji a předávala jako sedmá.

Start závodu s Terezou Voborníkovou ve třetí řadě

Markéta Davidová (0+1) na druhém úseku takřka udržela stejnou pozici i ztrátu na čelo závodu. Na předávku dorazila společně se sedmou Kanaďankou, 55 sekund za vedoucí štafetou Francie.

Tradičně spolehlivá Markéta Davidová

Fantastický úsek zajel Michal Krčmář. Dobíjel jen jednou vleže, manko na čelo stáhl pod půl minuty a posunul českou štafetu na pátou příčku. Na třetím úseku byl lepší je Nor Lægreid.

Záda Michala Krčmáře viděla spousta závodníků

Finišmana Tomáše Mikysku čekala těžká premiéra na mistrovství světa. Ale zvládl ji na výbornou. Stejně jako Krčmářovi mu stačil jeden náhradní. V posledním kole už si jen hlídal pátou pozici, soupeři byli daleko.

Finiš Tomáše Mikysky

Česká čtveřice potěšila i čtvrtým střeleckým a šestým běžeckým časem. Suverénně nejrychlejší byli Norové, kteří vyhráli i přes trestné kolo. Stříbro slaví Itálie, bronz Francie. Čtvrté skončilo Rakousko, domácí Německo bylo až šesté.

Vítězní Norové

Co to znamená?

Čeští muži jsou v Poháru národů nadále šestí, páté Švýcary stáhli na rozdíl 49 bodů. České ženy si zase upevnily osmou příčku.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový šampionát pokračuje v pátek sprintem žen (14:30). Zasáhne do něj už i Eliška Václavíková, která dnes přicestovala do Oberhofu.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík