Krčmář byl ve stíhačce na MS 19., Mikyska skokanem dne

12. února, 2023

Nejspokojenějším Čechem po stíhačce na mistrovství světa v Oberhofu byl Tomáš Mikyska, který poskočil z 60. místa až na 31. Ještě před ním projeli cílem 19. Michal Krčmář a 22. Jakub Štvrtecký.

Report

Na oberhovské střelnici opět panovaly těžké podmínky, ale dva biatlonisté dokázali, že se dalo odstřílet čistě. Johannes Thingnes Bø díky čtyřem nulám opět naprosto suverénně zvítězil, Sturla Lægreid zase pevně držel v rukou druhou příčku. Jen bronz sebral Norům Švéd Sebastian Samuelsson.

Vítěz se klaní skvělým fanouškům

Z českých biatlonistů zastřílel nejlépe ten nejméně zkušený. Tomáš Mikyska (2+0+1+0) navíc i dobře běžel (22. čas) a s číslem 60 se posunul až na 31. místo.

Jako by se Tomáš Mikyska na trati usmíval

„Běželo se mi dobře. Mrzí mě mě první položka, mohl jsem být ještě výš, ale i tak je to super,“ radoval se Mikys v cíli.

Docela dobrý závod zajel i 22. Jakub Štvrtecký (1+1+0+2). „Jsem celkem spokojený. Myslím si, že je to dokonce moje nejlepší stíhačka v kariéře. Ale určitě se dalo pomýšlet výš,“ říká Kuba, který opravdu nikdy nebyl ve stíhacím závodu mezi elitou výš.

Kuba byl opět nejrychlejším Čechem

Z českých mužů figuroval nejvýš, spokojený ale Michal Krčmář (0+2+2+0) s 19. příčkou nebyl. „Jsem na sebe naštvaný. Tohle byl špatný závod. Tohle není to, na co celý rok trénuju.“

V běžeckém pořadí uzavírali Štvrtecký a Krčmář první dvacítku.

Michal Krčmář a Jakub Štvrtecký se v závodě potkávali

Těžko hledal slova Adam Václavík (1+4+4+2), který se propadl z 24. místa až na 51.

Dnes smutný Adam Václavík

Co to znamená?

Jakub Štvrtecký figuruje v provizorní startovní listině hromadného startu na 22. příčce se 45 body. Obvykle jich na účast v masáku na mistrovství světa stačí lehce nad 30. Adam Václavík je druhý pod čarou se 17 body. Michal Krčmář má jako 15. muž Světového poháru postup jistý.

Výsledkový servis

Příští závod

V pondělí je volný den. Šampionát pokračuje v úterý (14:30) vytrvalostním závodem mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík