Český pohár dorostu a dospělých míří z Letohradu do Jablonce nad Nisou

15. února, 2023

Na 230 účastníků mělo III. kolo Českého poháru, které hostil uplynulý víkend Letohrad. Kvalitní sněhové podmínky, výborně připravené tratě a slušné počasí vytvořily základ pro parádní biatlonové představení.

O nominace

Souboje byly navíc okořeněné nominačními boji o OMEJ (juniorské kategorie), či o účast na MSJ&D v Kazachstánu (dorostenecké i juniorské kategorie). Do lotyšské Madony na Otevřené mistrovství Evropy juniorů po sobotních sprintech odcestovali Svatava Mikysková, Veronika Novotná a Petr Hák.  

Nula na stavu číslo 1. Jablonecká Veronika Bártová neminula v Letohradě ani jeden terč

Skvělým střeleckým představením se v kategorii dorostenek zaskvěla Veronika Bártová z SKP Kornspitz, jež během sprintu a stíhačky neminula ani jeden terč a vyhrála obě disciplíny v kategorii W19. Ve stíhačce neminula ani jeden z 20 terčů terč také její oddílové kolegyně a vrstevnice Eliška Fiedlerová.

Jak v kategorii dorostenek, další adeptky účasti na MSD startují v Madoně, tak mezi dorostenci (podobný případ), bude nominace ještě zajímavá. O slovo se v Letohradě přihlásili Jan Gregor, Jan Kamarád nebo Jakub Pešina.

Pálí letohradský Jan Gregor, za ním ulehá novoměstský Jan Kamarád

Reprezentanti v akci

Na startu se také objevili čeští reprezentanti. Sobotního sprintu se zúčastnil Vítězslav Hornig, po oba dny na trati bojovala vítězka Světových zimních univerzitních her v Lake Placid Kristýna Otcovská. Pro oba to byla příprava na závěrečná dvě kola IBU Cupu, která se odehrají na přelomu února a března v kanadském Canmore.

Stupně vítězek v kategorii W16. Stíhačku vyhrála Lucie Jandurová z Jilemnice před domácím duem: Nela Lušovská (vlevo) a Nina Kubíčková

Výsledkový servis

Letohrad 11. – 12. 2. 2023

Sprinty

Stíhačky

Na startu veteránské kategorie…

Pokračování v Jablonci

Další pokračování nominačních bojů se odehraje v Jablonci nad Nisou. Na programu v areálu Mšeno –  Břízky jsou stejné disciplíny – jako v Letohradě, tedy sprinty a stíhačky.     

Zajímavostí IV. kola Českého poháru je  mimořádná soutěž o Pohár KORNSPITZ

Soutěž o Pohár KORNSPITZ získává závodník v kategorii W19 a M19 s nejnižším součtem umístění ze dvou závodů v rámci tohoto kola ČP. Při rovnosti součtu umístění rozhoduje vyšší součet bodů.  

Dokonalý triumf. Stíhačku v kategorii W17 opanovaly dívky z SKP Kornspitz Anna Matějková, Heda Mikolášová a Natálie Dlabová, a to je i pozvánka na ČP do Jablonce!

Program IV. kola ČP

Propozice a další podrobnosti naleznete v sekci evidence.biatlon.cz

Tomáš Hermann