Dvojice Voborníková/Krčmář skončila na MS 14.

16. února, 2023

Čeští biatlonisté opět neuspěli ve smíšené štafetě dvojic. Tereza Voborníková a Michal Krčmář obsadili na mistrovství světa v Oberhofu 14. příčku.

Report

Individuální výsledky Terezy Voborníkové a Michala Krčmáře dávaly ve smíšené štafetě dvojic šanci na dobrý výsledek.

Úvod dnešního závodu

Terka začala závod dobře, nulou vleže. První zádrhel přišel na stojce, na které česká reprezentantka potřebovala tři náhradní náboje. Bimbovi předávala jako 12.

Tereza Voborníková mezi kanadskou a slovenskou soupeřkou

Zkušenější z české dvojice svůj první part nezvládl. Po ležce musel na trestné kolo, na stojce zase třikrát dobíjel. V polovině závodu byli Češi až 19.

Nespokojený Michal Krčmář

Tereza Voborníková na svém druhém úseku dobíjela jen jednou, na ležce, a pomohla české štafetě na 15. příčku.

Michal Krčmář mohl na stojce atakovat první desítku, ale opět vypotřeboval všechny náhradní náboje a projel cílem jako 14.

Finiš české štafety

„Chtěli jsme být určitě výš než na 14. místě,“ říkala po závodě Terka. „Myslím si, že Terka zajela oba úseky velmi dobře, bohužel já jsem to nezvládl,“ hodnotil posléze závod Bimbo.

O smůle v singl mixech nechtěl vůbec mluvit, nevymlouval se ani na vítr. „Vestoje to vítr komplikoval, ale na ležce, kterou jsem totálně pokazil, to o větru nebylo.“

Pěkně zaplněné tribuny v Oberhofu

Faktem je, že i vítězné Norsko muselo kroužit. Konkrétně Johannes Thingnes Bø, který jako první muž v historii získal pět zlatých medailí na jednom mistrovství světa. Marte Olsbuová Røiselandová zase jako první žena dosáhla na 13. titul mistryně světa. Stříbro dnes bere Rakousko, bronz Itálie.

Vítězná norská dvojice

Co to znamená?

Dnešní závod hodně srovnal pořadí Poháru národů mužů od 5. do 8. místa. Švýcaři, Češi, Italové a Rakušané jsou nyní natěsnaní ve 39 bodech. Na 9. příčce českých žen se nic nemění.

Výsledkový servis

Příští závod

Šampionát pokračuje v sobotu štafetami. Ta mužská startuje v 11:45, ta ženská v 15:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík