Povedený závěr MS: Markéta Davidová pátá v hromadném startu

19. února, 2023

To nejlepší si Markéta Davidová schovala na konec. Mistrovství světa v Oberhofu uzavřela pátým místem v hromadném startu.

Report

Ani biatlonistky nepřišly o deštivou sprchu, na druhou stranu si to mohly ve férových podmínkách rozdat o medaile.

Jsme na startu

Markéta Davidová se po čisté ležce zařadila na sedmou příčku, ale na dalších dvou položkách minula po jednom terči a propadla se na 14. místo.

Sedmé místo naopak po třetí nule zabrala Tereza Voborníková. Na závěrečné stojce stály obě české reprezentantky už vedle sebe, Makula totiž výborně běžela (5. čas).

Dvě Češky vedle sebe

Navíc zvládla odstřílet čistě závěrečnou stojku a střelnici opouštěla na šestém místě, jen tři sekundy za pátou Italkou Comolovou. A ta dnes rychlé Češce nemohla na lyžích konkurovat.

Páté místo je pro Markétu Davidovou druhým nejlepším výsledkem na mistrovství světa v kariéře. Z Oberhofu navíc odjíždí se třemi umístěními v Top 10.

Hobla pro Makulu

„Já jsem dneska spokojená. Závod jsem si užívala, opravdu mě to bavilo,“ usmívala se v mixzóně Makula. „Ale teď už se těším domů, až se usuším,“ dodala.

Terce se bohužel poslední střelecká zastávka nepovedla a propadla se na 18. příčku. I to je ovšem při premiéře v hromadném startu hodnotný výsledek.

Terka poprvé mezi elitou

Druhé zlato na šampionátu přidala Švédka Hanna Öbergová, která měla v posledním kole víc sil než druhá Norka Ingrid Tandrevoldová a třetí Francouzka Julia Simonová.

Pódium s Makulou

Výsledkový servis

Příští závod

Biatlonová elita bude mít týdenní přestávku, po níž zavítá do Vysočina Areny.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík