Skvělý Hornig! Ve stíhacím závodě IBU Cupu v kanadském Canmore vybojoval 7. místo

04. března, 2023

Výborným výkonem se rozloučil s individuálními závody IBU Cupu sezóny 2022/23 Vítězslav Hornig (0+1+1+0). Třiadvacetiletý reprezentant si vůči sprintu polepšil o šest míst a sedmou příčkou dosáhl nejlepšího výsledku v sezóně.  Počtvrté doběhl v první desítce a podesáté mezi nejlepšími patnácti. Potěšil svižnou střelbou (čtyři položky za 1:51) a dobrým během (16. čas), když v závěrečném okruhu byl dokonce třetí nejrychlejší!

Sečteno podtrženo v konečném klasifikaci IBU Cupu obsadil Vítězslav Hornig 13. místo, když absolvoval 17 z 22 závodů a kromě jednoho ve všech bodoval.   

Jak si vedli další Češi?

Mikuláš Karlík (1+1+2+1) se pomalu střelecky srovnává a na 12,5 km dlouhé trati se posunul z 25. místa na startu na 23. pozici v cíli. Jakub Kocián nestartoval.

V závodě žen na 10 km doběhla Eliška Václavíková (1+0+2+2) se startovním číslem 18 na 21. pozici. Kristýna Otcovská (1+2+2+1) se zlepšila o čtyři příčky a skončila 29., juniorka Lenka Bártová (0+0+0+2) potěšila kvalitní střelbou a 31. místem dosáhla svého maxima v IBU Cupu.    

IBU Cup vyvrcholí v sobotu smíšenými štafetami – mixy i singly

Pohledem trenéra

Aleš Ligaun

„Myslím, že s individuálními závody IBU Cupu jsme se rozloučili velice důstojně. Jen mě trochu mrzí, že Víťovi chyběl kousek, 11 sekund, na širší pódium pro šest nejlepších. Byla by to odměna pro něho i celý tým… I tak ale podal výborný výkon a v posledním kole doslova letěl, když předběhl tři soupeře. Pěkně střílela i Lenka Bártová a střelecky se zvedl také Karlos.

Ve smíšených štafetách jsme vsadili na singly, které poběží Víťa s Eliškou.“

Výsledkový servis

Stíhací závod mužů

Analýza stíhačky

Konečné pořadí IBU Cupu

Stíhací závod žen

Analýza stíhačky

Konečné pořadí IBU Cupu

Další program

Sobota 4. 3.

18:30 – Smíšená štafeta mix – startovka

21:30 – Smíšená štafeta singl – startovka

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík