Sezónu IBU Cupu uzavřely smíšené štafety. Singl Hornig-Václavíková sedmý

05. března, 2023

Úkol splněn. Během dvou závěrečných kol IBU Cupu v kanadském Canmore se české týmy probojovaly do první desítky Poháru národů. A to znamená, že do individuálních závodů sezóny 2023/2024 bude moci česká reprezentace postavit až pět mužů a pět žen. Tečku za současným ročníkem IBU Cupu udělali smíšené štafety. Mix (1+12) v sestavě Mikuláš Karlík, Jakub Kocián, Kristýna Otcovská a Lenka Bártová obsadil 10. místo. Singl (0+9), startující ve složení Vítězslav Hornig a Eliška Václavíková, doběhl na sedmé příčce.

Spokojený sedmý singl – Eliška a Víťa

Pohledem trenéra

Aleš Ligaun       

„Cesta k úspěchu ve štafetách, je nulovat v co nejvíce položkách. To se nám ne úplně dařilo, zvládli jsme to pouze v pěti případech ze šestnácti položek obou závodů.

Úspěšnější byl singl. Líbilo se mi, jak Víťa ve druhé fází závodu bojoval, a jak Eliška zvládla finiš, ve kterém předstihla Švýcarku.

Z mixu byla na střelnici nejlepší ta nejmladší Lenka Bártová, i kluci to zvládli slušně. Bohužel Týně se tolik nedařilo. Na kontě měla šest dobíjení a jedno trestné kolo.

Celkově účast naší minivýpravy hodnotím kladně. Jsme v elitní desítce Poháru národů, a to byl cíl. Dařilo se Víťovi, Elišce i Týně. Mikuláš se postupně zvedal, Lenka si sáhla na body a Kuba podpořil tým mužů důležitými body. Samostatně se zastavím ještě u Víti, který po celou sezónu podával opravdu stabilní výkony a přestože neodjel všechny závody, obsadil parádní 13. místo v celkové klasifikaci.“

Mikuláš Karlík dlouho marodil, ale s koncem sezóny se dostává do formy

Výsledkový servis

Smíšená štafeta mix

Analýza mixu

Smíšená štafeta singl

Analýza singlu

Pohár národů ženy

Pohár národů muži

Tomáš Hermann

Foto: Aleš Ligaun