Smíšená štafeta si odveze z NMNM 7. místo a zážitky na celý život

05. března, 2023

Český mix vybojoval před domácím publikem v Novém Městě na Moravě 7. příčku. Velké poděkování opět míří k fanouškům, kteří i v neděli zaplnili Vysočina Arenu.

Report

Tereze Voborníkové se první úsek smíšené štafety nepovedl tak dobře jako na mistrovství světa. Musela celkem pětkrát dobíjet a předávala jako 11. s téměř minutovou ztrátou.

Bouřlivý začátek závodu

Markéta Davidová po čisté ležce ztenčila ztrátu téměř na polovinu. „Byla to klika. Přijela a vítr zeslábl,“ poznamenal za spektivem stojící trenér Jiří Holubec.

Vestoje Makula dobíjela dvakrát. Na předávku přijela na 8. místě, 41 sekund za čelem závodu. Na svém úseku byla druhá nejlepší.

První předávka závodu

Michalu Krčmářovi se povedlo udržet 8. pozici, spokojený ale nebyl. Po ležce totiž zamířil na trestné kolo. „Prostě jsem se ztratil ve větru,“ konstatoval Bimbo po dojezdu.

Čtyři náhradní náboje potřeboval finišman Tomáš Mikyska. V závěrečném kopci utrhl Rakušana Lemmerera a polepšil české štafetě na 7. místo.

„Výsledek není špatný, ale já mám trpký pocit ze své ležky,“ zhodnotil závod Michal Krčmář.

Fantastická kulisa!

Zvítězilo francouzské kvarteto, byť nejelo v nejsilnějším možném složení, podobně jako třetí Norsko. Druhou příčku obsadili Švédové.

Po květinovém ceremoniálu šel český tým poděkovat fantastickým fanouškům. „Strašně jsme si to užili. V celém týmu panovala dobrá nálada a i když všechno nebylo takové, jak bychom si představovali, tak nás fanoušci podrželi. Měli jsme z toho všichni radost,“ usmívala se Markéta Davidová.

„Tohle jsou zážitky na celý život,“ přidal se Michal Krčmář. „Budu na to vzpomínat ještě dlouho po kariéře. Fanouškům patří velké díky. Nefandí jenom, když se daří, ale jsou tu s námi, i když to člověk pokazí. Toho si moc vážíme.“

Děkujeme!

Co to znamená?

Čeští muži si upevnili pátou příčku v Poháru národů. Na šesté Švýcary mají nyní náskok 39 bodů. Ženy zůstávají osmé.

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík