Vysočina Arena byla na nohou. Markéta Davidová dojela ve stíhačce osmá

05. března, 2023

Vyprodaná Vysočina Arena si užila dramatickou stíhačku žen s pěknou českou tečkou. Markéta Davidová vybojovala osmé místo.

Report

Přes 27 tisíc fanoušků dnes sledovalo cestu Markéty Davidové vzhůru pořadím. S číslem 16. se zastavila na 8. místě. A mohlo být ještě líp.

Makula dnes předvedla tři čisté položky, jen na první stojce nechala dva nesestřelené terče.

Běžecky to od ní byl možná nejlepší výkon letos. Ztráta na nejrychlejší běžkyni byla velmi malá. No a ta dvojka… Nedala třetí ránu a pak rychle vystřelila tu čtvrtou. Podle mě trošku zazmatkovala. Té jedné rány byla škoda. Jinak to byl pěkný závod,“ říkal trenér Jiří Holubec.

Jeho svěřenkyně měla šestý běžecký čas, byla v těsném kontaktu s těmi nejrychlejšími. V závěru se ještě snažila zaútočit na Top 6 a květinový ceremoniál. Těsně to nevyšlo.

„Snažila jsem se tam nechat všechno. I v posledním kopci jsem si říkala, že to musím ještě zkusit. Lidé nám tu přišli zafandit, tak jsem se toho snažila využít, ale holky byly lepší,“ uznala Makula.

A pak vysekla další pochvalu fanouškům. „Chtěla bych fanouškům poděkovat. Je strašně super, že fandí všem. Křičí tu opravdu na každého. Doufám, že si to ještě zítra užijeme.“

Ze 41. na bodované 34. místo se dnes posunula Tereza Voborníková, které také nespadly dva terče. Stejně střílela i Jessica Jislová, která dojela 42.

Lucie Charvátová skončila po čtyřech chybách 47.

Pódium zůstalo stejné jako ve sprintu. Marte Olsbuová Røiselandová v závěrečném finiši urvala Ingrid Tandrevoldovou, další bronz brala Anaïs Chevalierová-Bouchetová.

Co to znamená?

Markétě Davidové patří po Novém Městě v celkovém hodnocení 8. příčka. Na 7. Lisu Hauserovou ztrácí 20 bodů.

Výsledkový servis

Příští závod

Domácí fanoušci uvidí české reprezentanty v akci ještě jednou. V 11:30 je na programu smíšená štafeta, v 15:5 závodí dvojice.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík