Michal Krčmář na Holmenkollenu opět v Top 10. Do stíhačky jdeme v pěti

16. března, 2023

Michalu Krčmářovi vydržela forma až do konce sezóny. Finálový Světový pohár v Oslu otevřel 10. místem ve sprintu. Z něj po více než roce postoupilo do stíhačky všech pět Čechů.

Report

Pomalejší, ale čistou střelbu dnes na Holmenkollenu předvedl Michal Krčmář a navázal tak na skvělé střelecké představení z Östersundu. Na trati měl 17. nejrychlejší čas a v součtu to znamenalo 10. příčku.

„Nejsem úplně nadšený, ale je to další kvalitní závod,“ řekl Bimbo před mikrofonem Radiožurnálu Sport.

100% střelecký výkon Bimba

Takřka stejně rychlý na trati byl i Jakub Štvrtecký, ale zaznamenal nejpomalejší střelecký čas a navíc minul dva terče. Z 53. příčky postoupil do stíhačky.

Kuba u ikonického můstku

Na její start se v sobotu postaví po více než roce kompletní česká pětice. Z bodovaných příček do ní vyrazí dnes 38. Tomáš Mikyska a 39. Adam Václavík.

Adam u neméně ikonické kapličky

„Dneska jsem byl úplně bez sil. Od začátku to byl boj,“ přiznal v rozhovoru pro ČT sport Mikys. A na trati to nechutnalo ani Jonáši Marečkovi, který skončil s nulou 54.

I Jony si zajede stíhačku

Po nemoci se vítězně vrátil Johannes Thingnes Bø. I s jednou chybou nadělil 24 sekund bezchybnému Martinu Ponsiluomovi a 29 sekund Benediktu Dollovi.

Co to znamená?

Malý křišťálový glóbus za sprinty si už dříve zajistil Johannes Thingnes Bø. Michalu Krčmářovi patří v hodnocení této disciplíny 9. příčka. V celkovém pořadí je nadále 12., ale utekl Švýcarovi Niklasi Hartwegovi už o 31 bodů a naopak se na 37 bodů přiblížil 9. Francouzovi Fabienu Claudovi.

Glóbus pro Johannese

Čeští muži sice dnes porazili Švýcary, ale celkově už je nepředběhli. V Poháru národů tak končí na 6. příčce a v příští sezóně budou opět využívat kvótu pěti startujících.

Výsledkový servis

Příští závod

Ženy pojedou sprint v pátek od 15:20. Na Holmenkollenu se očekává intenzivní sněžení, proto trenéři tentokrát zvolili pro nejlepší závodnice vyšší startovní skupiny (startovní listina).

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík