Krčmář opět v Top 10. Ve stíhačce na Holmenkollenu dojel 9.

18. března, 2023

Poslední stíhačka sezóny se českým biatlonistům povedla. Michal Krčmář si na Holmenkollenu polepšil na 9. příčku, Tomáš Mikyska na 24. a Jakub Štvrtecký na 35. Kuba navíc poprvé v kariéře zaznamenal nejrychlejší běžecký čas.

Report

Michalu Krčmářovi se na konci sezóny zalíbilo jezdit s těmi nejlepšími. Do dnešní stíhačky odstartoval jako 10. a po druhé nule vleže už byl 7. Na třetí střelecké zastávce poprvé zaváhal, ale závěrečnou stojku už opět odstřílel čistě a odjížděl jako 8.

V posledním kole Bimba předstihl rychlý Švéd Ponsiluoma, na cílové rovince ale uhájil 9. příčku před Italem Giacomelem a Finem Seppäläm.

Velký posun vpřed udělal také Tomáš Mikyska (1+0+1+0), který s číslem 38 finišoval jako 24. Ještě víc míst pak získal Jakub Štvrtecký (1+0+0+4), který poskočil z 53. příčky až na 35.

Kubu mohla hodně mrzet nepovedená poslední položka, protože na trati byl nejrychlejší ze všech. Slušné běžáky měli i 21. Mikys a 22. Kuba. Mikys v posledním kole zajel dokonce 6. čas a pak se tázal, jestli jeho lyže nechtějí servismani vyzkoušet i pro holky. Prý jely fantasticky.

Oproti sprintu si ve stíhačce trochu pohoršili 46. Adam Václavík (1+3+1+1) a 57. Jonáš Mareček (2+2+0+0).

Opět naprosto suverénně zvítězil Johannes Thingnes Bø. Double domácím fanouškům nedopřál bezchybný Francouz Quentin Fillon Maillet, který dojel druhý před Sturlou Lægreidem.

V pořadí čistých časů stíhacího závodu byl nejvýš Niklas Hartweg. Velmi dobře si vedli i Češi – 11. Michal Krčmář, 15. Tomáš Mikyska a 24. Jakub Štvrtecký.

Co to znamená?

Michal Krčmář si po závodě posteskl, že skoro všichni jeho konkurenti v boji o celkové pořadí dnes skončili před ní. Zůstává tedy 12. a jen lehce stáhl 11. Giacomela na rozdíl 16 bodů. V hodnocení stíhacích závodů skončil Bimbo 14.

Výsledkový servis

Příští závod

V 15:00 jedou ženy odložený sprint.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík