Michal Krčmář na závěr Světového poháru 16. v hromadném startu

19. března, 2023

Průměrný výsledek. Tak hodnotil Michal Krčmář 16. místo v závěrečném hromadném startu na Holmenkollenu. V celkovém hodnocení to znamenalo propad o jednu příčku, i tak je pro Bimba 13. místo nejlepším umístěním v kariéře.

Report

Michal Krčmář začal nulou, po které se držel ve vedoucí skupině. Po jedné chybě na druhé ležce se lehce propadl a jel ve skupince o 7. místo.

První střelba

Naděje na top výsledek vzaly Bimbovy dvě chyby na úvodní stojce. Tu druhou už zvládl čistě a posunul se na 17. příčku. V závěrečném kole ještě předjel Slovince Faka a finišoval jako 16.

Na Holmenkollen padla mlha

„Můj průměrný závod. Nezvládl jsem první stojku. Ta dvojka tam neměla být, hodně ovlivnila další průběh závodu,“ mrzelo Michala Krčmáře.

Bimbo v posledním závodě sezóny

I se dvěma chybami zvítězil Nor Johannes Thingnes Bø. Druhý Švýcar Niklas Hartweg nechyboval, stejně jako třetí Vetle Christiansen.

Johannes Bø měl i nejrychlejší běžecký čas. Bimbo byl na trati 13. nejlepší.

Co to znamená?

Michal Krčmář obsadil v celkovém hodnocení Světového poháru 13. příčku, když ho v posledním závodě předstihl Hartweg. I tak je to jeho nejlepší umístění, dosud bylo jeho maximem 17. místo ze sezóny 2016/17.

Velký křišťálový glóbus si už dříve zajistil Johannes Thingnes Bø. O ten malý za hromadné starty ho připravil Vetle Christiansen nebo přesněji řečeno nemoc. Michal Krčmář skončil v hodnocení hromadných startů na 9. příčce.

Výsledkový servis

Příští závod

Sezónu uzavře hromadný start žen s Markétou Davidovou a Terezou Voborníkovou. Startovní výstřel zazní v 15:10.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík