Norsko vs. Toskánsko. Jak české biatlonistky odstartovaly přípravu?

09. května, 2023

V květnu na lyžích? A proč ne? Český tým zahájil přípravu v norském Sjusjøenu, kde mají stále dobré sněhové podmínky. To nám potvrdila Jessica Jislová, která se také podělila o své první dojmy z nového běžeckého trenéra Martina Bajčičáka. Pozdrav z Toskánska nám zase poslala Markéta Davidová, která raději vyrazila na kolo a za teplem.

Jessica Jislová o přípravě v Norsku

„Popravdě je tohle nejlepší soustředění, jaké bych si na začátek přípravy mohla přát. Podmínky jsou tu perfektní a jsem naprosto spokojená s prací, kterou jsem tu odvedla. Doufám, že mě to nabilo energií pro další přípravu.

Martin Bajčičák byl velké překvapení, které jsem nečekala. Doteď jsem ho vůbec neznala, takže se pořád seznamujeme. Dojem na mě ale udělal dobrý (doufám, že i já na něj) a také si myslím, že si sedl s Egilem, a to především trenérsky. Není to nic jednoduchého, přijít do zaběhnutého týmu, který velmi dobře funguje už šestým rokem. Myslím si ale, že velmi rychle najdeme společnou řeč (nejspíš něco mezi slovenštinou a angličtinou :D) a posune nás to kupředu. Jsme teď pouze tři a máme dva trenéry. To nám dovolí soustředit se i na detaily, na které do teď nebylo tolik prostoru.“

Na květen hodně dobré

Markéta Davidová o přípravě v Toskánsku

„Mám tu stejný program jako tým v Norsku, akorát místo lyžování jezdím na kole. Párkrát jsem šla i běhat. Dovolená je to jenom v tom, že je tady teplo. A když byl trochu prostor, tak jsme se podívali třeba do Pisy. Jinak je to regulérní soustředění. Dvakrát denně trénuju.

Ani mě nemrzí, že nejsem v Norsku. (smích) Na sníh se mi moc nechtělo, radši do tepla. Sice podle fotek vidím, že tam mají krásně, ale já už jsem toho sněhu měla plné zuby. Jsem ráda, že jsem na chvíli v teple. Těšila jsem se i na kolo. Myslím, že to nebyl špatný nápad jet na začátek právě do Toskánska.“

I v Toskánsku je krásně

Karel Halberštádt
Foto: se svolením českých biatlonistek