Novinka. Klidová střelba kvalifikací pro stíhací závod při ČP D+D v Bystřice pod Hostýnem

15. června, 2023

Bývá pravidlem, že kvalifikací pro stíhací závod je sprint, přičemž občasnou výjimku představuje vytrvalostní závod. Se zcela novým přístupem přicházejí pořadatelé I. kola Českého poháru v letním biatlonu dorostu a dospělých v Bystřici pod Hostýnem. Kvalifikací do stíhačky je totiž  klidová střelba!

„Jedním z cílů je rozvoj střeleckých dovedností v závodě mimo žebříčkový formát,“ vysvětluje ředitel I. kola ČP Vojtěch Zicháček. Vítěz klidové soutěže vystartuje do stíhačky z prvního místa, další v pořadí vyběhne na trať s odstupem dvou sekund (i to je novinka), atd….

„Účast v klidové střelbě však není podmínkou startu ve stíhacím závodě,“ dodává Vojtěch Zicháček. „Sportovci, kteří se nezúčastní klidové střelby, budou ale zařazení na konec startovní listiny.“    

Pravidla soutěže v klidové střelbě jsou popsána níže.

Již loni měly závody ČP v Bystřici pod Hostýnem zajímavou doplňkovou soutěž, a to střelecký souboj trojic.

A co je v areálu Bedlina ještě nového? „Podařilo se nám získat dotaci z programu Dešťovka, a tak jsme mohli vylepšit sociální zázemí areálu,“ připomíná Vojtěch Zicháček.    

PROGRAM I. KOLA ČP D+D

Bystřice p/H, 16. – 18. 6. 2023

KLIDOVÁ STŘELBA – PRAVIDLA

PROPOZICE A PŘIHLAŠOVÁNÍ

Elektronické přihlašování probíhá na webu http:// evidence.biatlon.cz . Poslední úpravy lze provést do pátku 16. 6. 12:00, kdy bude současně uzavřena startovní listina. Všichni přihlášení závodníci budou zařazeni do startovní listiny a bude za ně vybíráno startovné.

Propozice  

Na úvodní kolo ČP D+D naváže druhé pokračování v Jilemnici 1. – 3. 9., letní sezóna pak vyvrcholí v Letohradě 22. – 24. září.

Tomáš Hermann