Velká premiéra. B.C.M. Aréna v Krušných horách bude hostit I. kolo ČP žactva

21. června, 2023

Po šesti letech se do Karlovarského kraje vrací Český pohár v letním biatlonu žactva. V roce 2017 se závodilo v Jáchymově. Letošní I. žákovské kolo se uskuteční ve dnech 23. – 25. června ve zcela novém areálu Biatlonového centra mládeže Krušné hory nedaleko Lomnice u Sokolova. Do B.C.M. Arény zavítá na 350 závodníků.

Víkendový program začíná oficiálními tréninky v pátek, pokračuje v sobotu vytrvalostními závody a vyvrcholí v neděli sprinty. Závodit se bude celkem v 10 kategoriích M/W11 až M/W15, přičemž dění je rozděleno na dopolední a odpolední blok (viz dále program).

Tratě nad střelnicí

„Na mladé sportovce čekají zajímavě řešené tratě a nová vzduchovková střelnice, která má 20 stacionárních střeleckých stanovišť. Všechny závodní okruhy jsou široké nejméně 2,5 metru. Celková délka okruhů s travnatým či pískovým povrchem je k dnešnímu dni něco přes 5 km,“ popisuje tratě ředitel závodu Pavel Petřík. „Součástí tratí jsou také dřevěné běžecké mosty.“

Detail střelnice

Projekt B.C.M. Arény vznikl před čtyřmi lety. „Vše se nám zatím daří realizovat podle plánu, a tak se těšíme na první opravdový test areálu. Valná většina klubů k nám zavítá úplně poprvé. Věřím, že máme vše potřebné připraveno a areál se bude líbit nejen závodníkům, ale také trenérům a dalším hostům.“ dodává Pavel Petřík.

Pořadatelé připravují bohaté občerstvení a dostatek parkovacích míst nejen pro příchozí diváky.

Dočasné zázemí ČP

Časový program

Příjezd do areálu

Příjezd od Lomnice resp. Sokolova

Dispozice B.C.M. Arény

Podrobné informace k ČP naleznete jako obvykle v sekci evidence.biatlon.cz

Úpravy v přihláškách je možné provést do pátku 23. 6. 12:00 hodin.

Tomáš Hermann

Foto: Pavel Petřík