Markéta Davidová a Michal Krčmář opět pozváni na exhibici Martina Fourcada

12. července, 2023

Markéta Davidová bude 2. září obhajovat vítězství na Martin Fourcade Nordic Festivalu. Pozvánku na exhibici od svého někdejšího soupeře opět obdržel i Michal Krčmář.

Na břehu jezera Annecy se loni jel třetí ročník exhibice a poprvé u toho byli i čeští reprezentanti. Markéta Davidová hned při své premiéře na MFNF zvítězila a Michal Krčmář dojel v nabité konkurenci pátý.

Oba uchvátila atmosféra ve „francouzských Benátkách“, jak se Annecy přezdívá. „Bylo to velkolepé, až mě to překvapilo,“ líčila loni Makula. „Přišla spousta lidí, třeba hodinu jsme podepisovali kartičky. Martin to má udělané opravdu dobře.“

Bimbo mohl jenom souhlasit. „Atmosféra byla neskutečná. Můj taťka byl u trati a když mi něco hlásil, tak jsem ho ani přes ty fanoušky neslyšel. Totální kotel, moc jsme si to užili.“

Závody budou mít letos vysokou úroveň i po sportovní stránce. Markéta Davidová se v hromadném startu utká s Julií Simonovou, Lisou Vittozziovou, Ingrid Tandrevoldovou nebo Lisou Hauserovou.

Soupeři Michala Krčmáře budou Sturla Lægreid, Émilien Jacquelin, Benedikt Doll nebo Fabien Claude.

Letní sezóna odstartuje českým biatlonistům o týden dřív ve slovenském Osrblí, které letos hostí mistrovství světa v letním biatlonu. Vstupenky jsou v prodeji tady. Fanoušci se můžou tradičně těšit i na mistrovství ČR, které se odehraje 9. a 10. září v Letohradu.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík