Návrat po 28 letech. Český pohár žactva v letním biatlonu hostí klub Plzeň - Litice

23. srpna, 2023

Zní to neuvěřitelně, ale Český pohár se do Plzně – Litic vrací po dlouhých 28 letech. O víkendu 26. – 27. srpna pořádá místní klub II. kolo Českého poháru v letním biatlonu žactva pro rok 2023.

Tradice

„Kdysi jsme byli jsme velkým klubem, který na závody jezdil autobusem a ještě jsme se všichni nevešli, pak jsme skoro zanikli, ale od roku 2005 už opět pracujeme a snad se i trochu rozvíjíme se,“ říká duše klubu Blanka Kantová.

„Máme zkušenosti s pořádáním regionálních kolo. Letos jsme tu měli 200 startujících, ale Český pohár je vyšší kategorie, bude na nás více vidět, a tak jsme samozřejmě hodně napjatí,“ uvědomuje si Blanka Kantová. Při organizací Litičtí úzce spolupracují s dalším plzeňským klubem Elán Zruč. „Pomáhají nám při samotných přípravách, ale třeba i personálně jako rozhodčí. Moc si toho vážíme.“

Střelnice v Plzni – Liticích

Pokud se Český pohár vydaří, tak mají Litičtí před sebou další metu. „Máme certifikovanou malorážkovou střelnici…,“ naznačuje možný směr rozvoje Blanka Kantová.

V Plzni Liticích jsou v rámci Českého poháru na programu nejprve páteční oficiální tréninky, v sobotu se poběží sprinty se skupinovým startem a v neděli klasické intervalové sprinty. Aktuálně je k závodům přihlášeno téměř 400 (!) dětí v deseti kategoriích (M/W 11-15).

“Aréna” II. kola ČP

Program II. kola ČP žactva

Doprava

Parkování

Rozpis tréninků

Veškeré podrobnosti k II. kolu ČP žactva 2023 naleznete v sekci Evidence.

Tomáš Hermann

Foto: Klub biatlonu Plzeň Litice