Markéta Davidová bude obhajovat vítězství na exhibici Martina Fourcada

01. září, 2023

Loni při své premiéře zvítězila. Jak si povede Markéta Davidová na exhibici Martin Fourcade Nordic Festival letos? To můžete sledovat v sobotu živě na webu eurovisionsports.tv.

Na exhibici u jezera Annecy měl původně startovat i Michal Krčmář, toho ale vyřadily ze hry zdravotní potíže. Markéta Davidová ani tak nebude jedinou Češkou na Fourcadově exhibici, v závodě běžců na lyžích se představí Michal Novák.

„Těším se, že se tam vrátím. Loni to byla velká zábava se spoustou fanoušků. Je to dobrý trénink, když střílíte trochu rychleji než normálně a chcete předvést to nejlepší. Také se mi líbí, že se tam potkají biatlonisté s běžci na lyžích. Martin vytvořil super akci,“ řekla Markéta Davidová webu biathlonworld.com.

Biatlonový program začíná v sobotu v 15:30 střeleckou soutěží. Hromadný start žen na 8,5 kilometru se jede od 16:05, muži se na 10kilometrovou trať vydají v 16:55.

Ve startovních listinách je 6 žen a 5 mužů z elitní desítky Světového poháru.

Ženy: Julia Simonová, Dorothea Wiererová, Lisa Vittozziová, Ingrid Tandrevoldová, Markéta Davidová, Lisa Hauserová, Vanessa Voigtová, Lena Häckiová-Großová, Justine Braisazová-Bouchetová

Muži: Sturla Lægreid, Vetle Christiansen, Benedikt Doll, Quentin Fillon Maillet, Fabien Claude, Tommaso Giacomel, Émilien Claude, Sebastian Stalder, Tero Seppälä

Přímý přenos sledujte v sobotu od 15:30 na eurovisionsports.tv

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík