Představujeme novou vizuální identitu Českého biatlonu

20. listopadu, 2023

Český biatlon vstoupí do sezóny 2023/24 s novou vizuální identitou. Jeden z nejsledovanějších českých sportů tak získává moderní tvář, kterou naplno ukáže během únorového mistrovství světa v Novém Městě na Moravě.

Český svaz biatlonu používá už od roku 2014 pro komunikaci s veřejností značku Český biatlon. Několik let jsme diskutovali také změnu loga. Historický emblém Českého svazu biatlonu má velkou tradici a za desítky let se spoustě z nás vryl pod kůži. Zároveň už ale nefunguje v dnešním digitálním prostředí.

Proto jsme před rokem oslovili přední české agentury s cílem vytvořit novou vizuální identitu, která by dala Českému biatlonu moderní tvář, sjednotila veškerou komunikaci a umožnila rozšíření fanshopu o atraktivnější produkty. A tady je výsledek.

Nové dominantní logo ve tvaru písmene B, které v sobě ukrývá písmeno C (Czech), biatlonovou trať a terč. Reprezentuje tak všechny formy biatlonu.

Vlastní font Rychle a přesně s biatlonově laděnými písmeny.

A jedna z ukázkových aplikací – možná podoba startovních čísel.

Podrobněji novou vizuální identitu představujeme na webu biatlonovaidentita.cz.

Vizuální identitu Českého biatlonu vytvořilo studio Go4Gold, které stojí za rebrandingem fotbalové Sparty nebo Českého hokeje. Celý projekt řídil kreativní ředitel Go4Gold Tadeáš Drahorád, autorem loga a písma je Šimon Matějka.

Novou vizuální identitu zavádíme postupně. Už teď ji můžete vidět na sociálních sítích a směrem k mistrovství světa v Novém Městě na Moravě plánujeme i nový merch. Jeho součástí budou i nové čepice, které půjdou do akce už o víkendu v Östersundu. Kompletním redesignem projdou také domácí závody a v průběhu sezóny i náš vozový park.