Na úvod 12. místo pro českou dvojici a pochvala pro servis

25. listopadu, 2023

S nervozitou i mrazem bojovali Jonáš Mareček a Tereza Voborníková v úvodním závodě Světového poháru. Švédskou misi odstartovali 12. místem.

Report

Už před prvními závody se hodně řešily bezfluorové vosky, a tak byla dnes byla upřena mimořádná pozornost na lyže. „Na trati jsem se cítil solidně a i lyže byly dost dobré,“ potěšilo Jonáše Marečka.

První start sezóny

Se střelbou ale spokojený nebyl. Teplota se v Östersundu pohybovala kolem minus 15 stupňů a manipulace se zbraní byla kvůli zmrzlým prstům obtížnější.

Jonymu se navíc na úvodní ležce vzpříčil náboj, což znamenalo další zdržení. Celkově dobíjel pětkrát. Ztrátu pak doháněl na trati, kde zaznamenal solidní časy (8. a 7.).

Tereza Voborníková dostala první předávku na 15. místě a na trati byla nějakou dobu osamocená. Na střelnici zaváhala celkem třikrát. Do posledního kola vjížděla jako 14., ale díky čtvrtému běžeckému času se posunula na 12. příčku.

Tyhle soupeřky nechala Terka za sebou

„Samozřejmě bychom rádi lepší výsledek, ale oproti loňsku je vidět zlepšení. Musíme se poučit z chyb, ale nebyl to úplně katastrofální závod,“ hodnotila v cíli Terka.

První výhru sezóny slaví domácí Švédsko, Sebastian Samuelsson a Hanna Öbergová stříleli stejně jako český pár za 0+8.

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík