Chyby na střelnici a další nepříjemnosti. V individuálu bodovala jen Voborníková

26. listopadu, 2023

Nejlepší česká střelkyně Jessica Jislová chyběla kvůli nachlazení a jejím parťačkám se ve vytrvalostním závodě v Östersundu příliš nedařilo. Snad s výjimkou Terezy Voborníkové, která získala 11 bodů za 30. místo.

Report

Neděle nezačala pro český tým dobře. Na start vytrvalostního závodu šly jen čtyři české biatlonistky, nachlazenou Jessicu Jislovou chtěl Egil Gjelland pošetřit pro štafetu.

Spolu s Ondřejem Rybářem pak musel norský kouč během nástřelu rozdělávat zbraň Terezy Vinklárkové, která kvůli příliš lehké spoušti neprošla kontrolou. Výměna spoušťového mechanismu se povedla a Vinky se mohla pustit do závodu, ve kterém obsadila po třech chybách 70. místo. „Ale chyby byly moje, to nezapříčinila spoušť,“ přiznala.

Nejlepší českou střelkyní byla se dvěma jedničkami na stojkách 30. Tereza Voborníková.

Markéta Davidová sice předvedla šestý běžecký čas, ale minula pět terčů, z toho čtyři vestoje. „Asi jsem moc chtěla a bohužel to nepadalo,“ mrzelo Makulu.

Nespokojený výraz Markéty Davidové

Až 82. skončila se 7 chybami Lucie Charvátová. „Na střelnici byly dobré podmínky, viděli jsme spoustu povedených střeleb. Holky se dopustily technických chyb. Na tom musíme do příštího závodu zapracovat,“ ví Egil Gjelland.

V nejtěsnějším vytrvalostním závodě historie porazila Italka Lisa Vittozziová Němku Vanessu Voigtovou.

Co to znamená?

V týmovém pořadí byly dnes české biatlonistky až 12. a celkově klesly na 10. příčku.

Výsledkový servis

Příští závod

Ve 14:30 pojedou vytrvalostní závod muži.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík