České biatlonistky se protrápily sprintem v Östersundu

01. prosince, 2023

České biatlonistky hledají ve švédském Östersundu střeleckou jistotu a v dnešním sprintu jim nepomohly ani lyže. Bodovala pouze 37. Markéta Davidová.

Report

„Se třemi chybami se závodit,“ procedila totálně promrzlá Markéta Davidová v mixzóně po sprintu ve švédském Östersundu. Tři trestná kola dnes zdržela i její parťačky s výjimkou Lucie Charvátové, která musela dokonce na šest trestných kol.

A pak tu byl druhý problém. „Už na první ležku jsem přijela docela unavená, protože dnes jsme si bohužel smůlu s lyžemi vybraly my. Snažila jsem se jet, co to šlo, a z toho podle mě pramenily chyby na střelnici,“ hodnotila závodu Tereza Voborníková.

Na trati si podle očekávání z českých reprezentantek vedla nejlépe Markéta Davidová, ale na pomalejších lyžích jí patřil jen 22. čas. Na nejrychlejší Elviru Öbergovou ztratila přes minutu.

Do nedělní stíhačky půjde Makula z 37. příčky a s téměř dvouminutovou ztrátou na Francouzku Lou Jeanmonnotovou, která vyhrála svůj první závod Světového poháru v kariéře. Životní výsledky slavily i Norky, druhá Karoline Knottenová a třetí Juli Arnekleivová.

Jessica Jislová postoupila do stíhačky z 56. pozice, pro další české biatlonistky úvodní podnik Světového poháru končí.

Co to znamená?

České biatlonistkami zaznamenaly 10. nejvyšší bodový součet, v celkovém pořadí Poháru národů udržely 8. místo.

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu čeká sprint v Östersundu muže. Opět od 14:45.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík