V mrazivém sprintu v Östersundu nejlepší 25. Michal Krčmář

02. prosince, 2023

S extrémními podmínkami se museli vyrovnat biatlonisté během sprintu na Světovém poháru ve švédském Östersundu. Teploměr ukazoval −15 °C, ale pocitová teplota byla kvůli vysoké vlhkosti ještě nižší. Z českých reprezentantů zvládl dnešní závod nejlíp 25. Michal Krčmář.

Report

Největším soupeřem všech biatlonistů byl dnes extrémní mráz. „Takhle jsem ještě nezmrzl. Na ležce jsem vůbec necítil prsty. Střílel jsem úplně naslepo,“ popisoval po dojezdu Jakub Štvrtecký, který jako jediný z českých reprezentantů neprošel do stíhacího závodu. Se střelbou 2+2 skončil na první nepostupové 61. pozici.

I Michal Krčmář začal závod dvěma chybami na ležce. „Vůbec jsem necítil spoušť, jenom jsem čekal na terči, kdy ta rána vyjde.“

Před stojkou se Bimbovi podařilo ruce víc zahřát a byla z toho nula, která mu pomohla k 25. místu. Na trati mu patřil slušný 21. čas.

Kdyby se bodoval běh, uspěli by dnes všichni čeští muži. Mikuláš Karlík mohl být spokojený i se střelbou (1+0), jenže podobně jako jeho parťáci prostál na střelnici hodně času a nakonec mu o jednu desetinu unikl bod.

Do stíhačky se probojovali také 46. Jonáš Mareček (2+0) a 54. Adam Václavík (1+2).

I druhý individuální závod sezóny vyhrál Němec, tentokrát Philipp Nawrath. Pro něj to bylo vůbec první pódium, stejně jako pro třetího Nora Vebjørna Søruma. Druhou příčku zabral zkušený Tarjei Bø.

Co to znamená?

Michal Krčmář klesl v celkovém hodnocení Světového poháru na 19. příčku. Philipp Nawrath překonal o jeden bod svého krajana Justuse Strelowa a pojede tak zítra ve žlutém.

V Poháru národů dnes byli Češi 8. a celkově jsou 8.

Výsledkový servis

Příští závod

Úvodní podnik Světového poháru v neděli uzavřou stíhací závody. Ženy vystartují ve 14:00, muži v 16:00.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík