Otcovská a Hornig vybojovali ve smíšené štafetě dvojic IBU Cupu páté místo

03. prosince, 2023

Opakovaně se dotýkali medaile. Nakonec Kristýna Otcovská a Vítězslav Hornig vybojovali v singlových štafetách páté místo.  I to je parádní počin. Ve finském Kontiolahti se dnes uskutečnila i druhá disciplína smíšených štafet. V mixech se však mladá česká sestava do cíle nedostala. Kvarteto Veronika Novotná, Lenka Bártová, Ondřej Mánek a Luděk Abrahám bylo staženo ze závodu už po dvou ze čtyř úseků.  

V obou závodech vyhráli Norové.

Kristýna Otcovská a Vítězslav Hornig v cíli nedělních smíšených štafet – singlů

Pohledem trenérů

Aleš Ligaun (muži)

„Singl byl jako na houpačce, chvíli jsme jeli na medaili, potom zase nikoliv. Na své třetí položce Víťa trochu zamrzl, což se v mínus čtrnácti nelze divit. S jedním dobíjením střílel skoro minutu. Tam jsme vypadli z boje o medaile. Celkově však to byla z naší strany povedená štafeta. Týna s Víťou jeli celý závod v kontaktu se špicí.

Pokud se ohlédnu za prvním kolem, tak Víťa navázal na loňské výkony, a to je dobrá zpráva. Dokázal bodovat i Ondra Mánek, který startuje mezi muži prvním rokem. A nejmladší z celé trojice Luděk Abrahám zůstal jen dvě příčky za body. Navíc ho trochu handicapovaly technické potíže s dioptrem. Podařilo se nám je v sobotu večer odstranit. A je jen škoda, že si Luděk nevyzkoušel nové řešení ve štafetě, protože nástřel měl výborný.“      

Jiří Holubec (ženy)

„Z vystoupení našeho singlu mám obrovskou radost. Týna i Víťa podali opravdu kvalitní výkony. Drželi kontakt na trati i na střelnici. Stále byli ve hře. S Alešem jsme měli hned jasno, jak singl postavíme a těší mě, že naše předpoklady se naplnily. Juniorky si mixy ´vyžraly´, ale vnímám to tak, že IBU Cup je pro ně dobrá škola.  

Týna tady odvádí vysoký start. Její výkon na trati je živý, daří se jí střelba – dokáže být rychlá i přesná. Jsem s ní spokojen a snad se k ní brzy přidají i další.“   

Výsledkový servis

Smíšené štafety – mixy

Analytické výsledky

Smíšené štafety – singly

Analytické výsledky

Pohár národů – ženy

Pohár národů – muži  

Tomáš Hermann

Foto: Tomáš Bláha