Dobrý běh, horší střelba. Ve sprintu v Hochfilzenu byl nejvýš 23. Krčmář

08. prosince, 2023

Čeští biatlonisté nepodpořili dobrý běh ve sprintu v Hochfilzenu na střelnici. Michal Krčmář skončil se dvěma chybami 23. a Adam Václavík 33.

Report

Od prvních mezičasů Jakuba Štvrteckého bylo jasné, že na trati dnes čeští biatlonisté problém mít nebudou. Sníh byl navíc pro všechny závodníky příjemně rychlý.

V běžeckém pořadí se Češi seřadili takhle: 17. Krčmář, 18. Štvrtecký, 25. Václavík, 30. Karlík, 38. Mareček

Nejrychlejší český běžec

Celkové výsledky byly ale horší. Michal Krčmář a Adam Václavík stříleli s bilancí 1+1, stačilo jim to na 23. a 33. místo.

„Vím, že máme s kluky na víc. Ale já jsem rád za další body, kterou jsou známkou určité kvality. Po tom, co jsem si nechal udělat novou pažbu, cítím ve střelbě větší jistotu. Věřím, že postupně půjdu ještě výš,“ řekl v mixzóně Adam.

Soustředěný Adam na startu

Jonáš Mareček trefil osm terčů a útočil na životní výsledek. Poslední dva terče mu ale nespadly a propadl se na 42. příčku. Jakub Štvrtecký byl se třemi chybami 49. a Mikuláš Karlík s pěti chybami až 78.

Finiš Jonáše Marečka

Čeští biatlonisté hodně ztráceli i v rychlosti střelby. Adam Václavík figuroval jako nejrychlejší český střelec na 69. příčce. Na nejlepšího Kanaďana Adama Runnallse ztratil 18,5 sekundy.

„Jsem nesvůj ze své střelby. Je dlouhá,“ přiznal Michal Krčmář. „Na trati pak můžu dělat maximum a stejně ztrácím vteřiny. Musím s tím něco udělat. Uvidíme, jestli se mi to povede ještě tady, v Lenzerheide nebo pak přes Vánoce. Musím bezpodmínečně zrychlit, pokud chci uspět a udělat top výsledek.“

Prvního vítězství v sezóně se dnes dočkali Norové. A hned dvojnásobného. Tarjei Bø zvítězil o pět sekund před Sturlou Lægreidem.

Co to znamená?

Michal Krčmář drží v celkovém hodnocení 26. příčku, Adam Václavík je na 42. místě druhým nejvýše postavený Čechem. Do žlutého trikotu se dostal dnes třetí Švéd Sebastian Samuelsson.

Čeští muži dnes předvedli sedmý nejlepší výkon a v Poháru národů drží devátou příčku.

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík