České biatlonistky odjedou z Hochfilzenu s 8. místem

10. prosince, 2023

Slibné individuální výsledky českých biatlonistek fanoušky namlsaly, ale štafeta se tolik nepovedla. Po dvou trestných kolech dojely svěřenkyně Egila Gjellanda osmé.

Report

Hodně energicky vypadala Tereza Voborníková v prvních dvou kolech dnešní štafety. Z úvodní ležky už se zvedala, když si všimla, že jí nespadl pátý terč. Svou chybu rychle opravila a na trati se posouvala dopředu.

Úvodní metry závodu

Po stojce ovšem musela na jedno trestné kolo a v závěru už jí scházely i fyzické síly. Lucii Charvátové předávala na 11. místě s více než minutovou ztrátou.

Na druhém úseku přišel nejsvětlejší český moment dne. Lucka si vystačila se třemi náhradními náboji, měla třetí nejrychlejší běžecký čas a třetí místo obsadila i celkově na svém úseku. Dosud byla ve štafetách na úseku nejlépe šestá.

Skvělý výkon Lucie Charvátové

Markéta Davidová vyrážela do závodu už jako 6., po svém úseku se ovšem česká štafeta o příčku propadla. I Makula totiž musela na trestné kolo, tentokrát po ležce.

Stojka Markéty Davidové

Jessica Jislová na posledním úseku dobíjela jen jednou, ale v konkurenci rychlých biatlonistek jednu pozici ztratila. Česká štafeta tak skončila osmá.

Česká finišmanka

I druhou dnešní štafetu vyhrálo Norsko. Druhé dojely Švédky a třetí Francouzky.

Radost vítězných Norek

České biatlonistky měly pátý nejrychlejší běžecký čas a osmý střelecký čas.

Co to znamená?

České biatlonistky teď drží v hodnocení štafet i v Poháru národů 8. místo. Na čele obou žebříčků jsou suverénně Norky.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár se přesouvá poprvé v historii do švýcarského Lenzerheide. Úvodní sprint absolvují ve čtvrtek od 14:15 ženy.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík