Nejlepší z českého tria v masáku v Lenzerheide byla 15. Davidová

17. prosince, 2023

Po čtyřech letech se do hromadného startu pustily hned tři české biatlonistky. A jak to dnes v Lenzerheide dopadlo? Markéta Davidová finišovala 15., Tereza Voborníková 18. a Jessica Jislová 26.

Report

Úvodního hromadný start sezóny a zároveň poslední závod roku 2023 nezačal pro české biatlonistky dobře. Markéta Davidová a Tereza Voborníková šly po první střelbě na dvě trestná kola, Jessica Jislová na jedno.

30 nejlepších biatlonistek této sezóny

„Dvojka na úvodní ležce mě mrzí. To je moc. Pak už to bylo tak roztrhané, že se s tím na stojkách nedalo nic moc dělat,“ říkala v cíli Markéta Davidová.

Nakonec se však z 26. místa po první střelbě dostala až na 15. místo, které je pro ni druhým nejlepším výsledkem v sezóně.

Jess ještě před Makulou

„Výsledky mluví samy za sebe,“ zhodnotila Makula stručně první trimestr. „První dva svěťáky nebyly podle mých představ, ale doufám, že na výkonech z Lenzerheide už by se dalo začít stavět.“

Stavět se určitě dá i na 9. běžeckém čase. Dobře dnes běžela i Tereza Voborníková (14. čas), která projela cílem jako 18. Už pětkrát v řadě tak nechyběla v Top 20.

Vyčerpaná Terka v cíli

Jessica Jislová udělala dohromady čtyři chyby stejně jako její týmové parťačky, ale hůř běžela a skončila 26.

Vítězný hattrick v Lenzerheide završila Justine Braisazová-Bouchetová. V sesterském duelu o druhé místo porazila Elvira Öbergová starší Hannu.

Co to znamená?

Žlutý trikot získala před Vánoci do svého držení dnešní vítězka Justine Braisazová-Bouchetová. Tereza Voborníková se posunula už na 18. místo, Markéta Davidová na 23. Mírně si pohoršila 25. Jessica Jislová.

Výsledkový servis

Příští závod

Biatlonistky čeká další závod až po Novém roce. V pátek 5. ledna od 14:25 budou v Oberhofu závodit ve sprintu.

Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda