Střelecké zlepšení a posuny českých mužů ve stíhačce v Oberhofu

06. ledna, 2024

Tři čeští muži stříleli ve stíhacím závodě v německém Oberhofu s 90% úspěšností a projevilo se to na výsledcích. Největší posun z 43. místa na 30. udělal Michal Krčmář.

Report

„Jsem spokojený,“ mohl si dnes říct střelecký trenér českých mužů Matt Emmons. Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig stříleli za dva, tedy s 90 % úspěšností. Jen Jakub Štvrtecký musel na čtyři trestná kola.

„Kluci dneska dělali práci, kterou mají dělat. Kuba sice dal za čtyři, to je moc, ale na druhou do toho vestoje šel a střílel rychle. Občas může přijít nějaká chyba, ale aspoň neztrácí tolik času,“ řekl Matt Emmons.

Michal Krčmář před dnešním závodem předělával polohu vleže a vyplatilo se. Na ležkách neminul ani jeden terč. „Škoda toho včerejšku. Myslím, že dneska to byl slušný závod. Na trati to samozřejmě pořád není 100%, ale tam znám důvody a myslím si, že to půjde nahoru,“ zhodnotil závod Bimbo, který si polepšil z 43. místa až na 30.

Jakub Štvrtecký se posunul z 35. příčky na 32., Jonáš Mareček z 50. příčky na 38. Vítězslav Hornig naopak klesl z 45. místa na 42.

Víťa byl z českého týmu nejrychlejší na střelnici (15. čas), Kuba zase na trati (22. čas). V pořadí čistých časů stíhačky byl nejlepší 23. Bimbo.

Prvních pět míst dnes zabrali Norové. Poprvé v kariéře zvítězil Endre Strømsheim, který sestřelil v nejrychlejším čase 18 terčů z 20. Druhý dojel Sturla Lægreid a třetí Johannes Dale-Skjevdal.

Co to znamená?

Michal Krčmář zůstává v celkovém hodnocení na 23. místě. Jakub Štvrtecký je po čtvrtém bodovaném výsledku v řadě 47., o čtyři body před 48. Jonášem Marečkem.

Výsledkový servis

Příští závod

V neděli pojedou muži v Oberhofu od 11:30 štafetu. Trenér Michael Málek vybral čtveřici Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Michal Krčmář a Vítězslav Hornig.

„Máme dvě štafety před mistrovstvím světa a také tu máme dvě posily, které chceme vyzkoušet. Do sestavy se vrací Tomáš Mikyska, který jel pěkně sprint, a příležitost dostane i rychlý a přesný střelec Víťa Hornig,“ vysvětluje svou volbu trenér Málek.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík