Ve sprintu v Ruhpoldingu bodoval jen Michal Krčmář

13. ledna, 2024

Jen 29. Michal Krčmář rozšířil své bodové konto ve sprintu v německém Ruhpoldingu. V zítřejší stíhačce budou mít šanci vylepšit svou pozici 49. Jonáš Mareček a 58. Vítězslav Hornig, pro 79. Jakuba Štvrteckého pátý díl Světového poháru končí.

Report

Sprinty v Ruhpoldingu českým mužům v posledních sezónách příliš nevycházely a dnešek nebyl výjimkou. Na body dosáhl jen 29. Michal Krčmář, kterého hodně naštvala jedna chyba při střelbě vleže.

Na vítr, který se oproti včerejšku na střelnici docela točil, zareagoval dobře. Problém byl jindy. „Chyběly dvě desetiny na spoušti a ta rána by spadla. Opravdu mě to štve. Měl jsem v plánu při stojce zariskovat, ale s jednou chybou z ležky jsem si to nemohl dovolit,“ vysvětloval Bimbo, kterému patřil až 79. střelecký čas. Střílel přes minutu a na nejrychlejšího Němce Strelowa ztratil 20 sekund.

Bezchybná stojka v podání Bimba

Na trati měl Michal Krčmář 32. běžecký čas, byl o dvě desetiny rychlejší než Jakub Štvrtecký. „Na trati to bylo o dost lepší než v Oberhofu. Za to jsem rád. Ale zase tu jsem kolem 30. místa s jednou chybou. Je to k naštvání. Tahle trať mi vůbec nesedí,“ říkal rozmrzelý Bimbo.

Spokojení nemohli být ani jeho parťáci. Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig začali závod čistě. Jony pak na stojce minul dva terče a propadl se na 49. místo. Víťa po jedné chybě klesl na 58. příčku, kterou se potřetí v kariéře a podruhé v řadě kvalifikoval do stíhačky. Ta se bohužel nebude týkat 79. Jakuba Štvrteckého, který střílel s bilancí 2+1.

Dnes nespokojený Kuba

Svůj návrat do Světového poháru oslavil vítězstvím Vetle Christiansen. S čistou střelbou porazil o 17 sekund jednou nepřesného Itala Tommasa Giacomela, který si vyrovnal životní maximum. V boji o bronz porazil Tarjei Bø o osm desetin Emiliena Jacquelina, jenž po stojce vedl. Francouzští muži tak dál čekají na individuální medaili.

Michal Krčmář si ponese do stíhačky ztrátu minuty a 21 sekund. Jonáš Mareček vystartuje o další půlminutu později a Vítězslav Hornig si pak ještě počká 10 sekund.

Jony nenavázal na svůj běžecký výkon ze štafety

Co to znamená?

Michal Krčmář klesl v celkovém hodnocení Světového poháru na 24. místo. V Poháru národů byli dnes Češi až 12., celkově jim patří 9. příčka.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Ruhpoldingu v neděli uzavřou stíhací závody. Ženy vystartují ve 12:30, muži ve 14:45.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík