První světový bod pro Vítězslava Horniga

14. ledna, 2024

Vítězslav Hornig dnes v Ruhpoldingu otevřel své bodové konto ve Světovém poháru. S jedinou chybou chybou se ve stíhačce posunul z 58. příčky až na 40.

Report

Už v Oberhofu nechybělo Vítězslavu Hornigovi k premiérovým bodům moc. Dnes jeho výchozí pozice nebyla tak dobrá, do stíhacího závodu startoval s číslem 58. Minul ovšem jediný terč na druhé střelecké zastávce a do posledního kola odjížděl jako 41. O tři sekundy za 38. Jonášem Marečkem, který dnes zaznamenal dvě střelecké chyby.

„Díky výborným lyžím jsem dneska dokázal z kopce držet kontakt, když mi předtím kluci trochu cukli. V posledním kopci už jsem nechal všechno a nějak to dopadlo,“ řekl Víťa, kterému v posledním kole patřil 23. běžecký čas. Celkově měl na trati 45. čas a v pořadí čistých časů stíhačky byl dokonce 29.

O tři sekundy nakonec s Hornigem prohrál 42. Jonáš Mareček. Na 51. místě skončil s pěti chybami Michal Krčmář.

„Málem jsem nedojel závod,“ přiznal Bimbo v cíli. „Bolela mě záda a bedra, nemohl jsem jít pořádně do vajíčka. Každá změna polohy ve sjezdovém postoji a nahoru mě hrozně bolela. To si myslím, že je řešitelné. Mé pocity ale neodpovídají tomu, jak jezdím. Nazýváme to falešnou formou. Člověk se necítí špatně, ale časy jsou na pytel. Uděláme maximum pro to, aby to bylo na mistrovství světa lepší.“

V norském souboji dnes přespurtoval Johannes Dale-Skjevdal Vetleho Christiansena a Johannese Thingnese Bøho.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár bude pokračovat ve čtvrtek od 14:20 zkráceným vytrvalostním závodem mužů v Anterselvě.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík