V Anterselvě se 6 muži, ale bez Michala Krčmáře

15. ledna, 2024

Na Světovém poháru v italské Anterselvě bude chybět Michal Krčmář, který se necítil dobře po posledním závodě v německém Ruhpoldingu. Z IBU Cupu se naopak vrací Adam Václavík a Mikuláš Karlík.

Michal Krčmář bojoval před sezónou s cytomegalovirem a trenéři avizovali, že by před světovým šampionátem nemusel absolvovat kompletní závodní program. Tím spíš, že se v Ruhpoldingu necítil fyzicky dobře.

„Stav Michala Krčmář není takový, aby teď závodil a trénoval ve výšce. Už na začátku sezóny jsme počítali s tím, že může přijít chvíle, kdy se projeví jeho zdravotní problémy. Teď bylo třeba správně zareagovat. Zvolili jsme jistější cestu přípravy doma, kde ho budeme mít pod dohledem,“ vysvětluje sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Absence Krčmáře změnila plány trenérů, kteří chtěli vzít do Anterselvy čtyři jisté účastníky mistrovství světa.

„Tím, že Michal odjel, se naskytla možnost pro Adama Václavíka a Mikuláše Karlíka z IBU Cupu. Mají výhodu v tom, že už jsou 14 dní ve výšce. Můžou se tu trenérům ukázat,“ říká Rybář. „Anterselvu už trochu přizpůsobíme přípravě na mistrovství světa. Budeme tu v šesti s tím, že ne všichni pojedou všechny závody. Bude záležet na tom, jak se kdo bude cítit. Adam, Mikuláš a Víťa pak odjedou do Osrblí na mistrovství Evropy, po kterém uzavřeme nominaci pro Nové Město. Ostatní zůstanou ještě další týden na přípravě v Anterselvě.“

Kvarteto žen pro Anterselvu zůstává stejné. V nominaci pro mistrovství světa tak zbývá poslední volné místo, o kterém se bude rozhodovat na evropských šampionátech dospělých i juniorů.

Nominace na Světový pohár v Anterselvě

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková

Muži: Vítězslav Hornig, Mikuláš Karlík, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík