Bez Michala Krčmáře a bez bodů v Anterselvě

18. ledna, 2024

Chyby na střelnici nepustily české biatlonisty ve zkráceném vytrvalostním závodě v Anterselvě na bodované příčky. Při absenci Michala Krčmáře, který se doma připravuje na mistrovství světa, byl nejvýš 47. Tomáš Mikyska.

Report

Nad Anterselvou se od rána vznášela mlha, která komplikovala biatlonistům nástřel. Start závodu byl proto o 10 minut posunutý. Ze všech 103 biatlonistů se našli jen dva, kteří trefili všech 20 terčů. Johannes Thingnes Bø, který tak zvítězil o více než minutu a půl před svým bratrem Tarjeim, a 22. Rumun George Buta.

Na ležkách byli čistí i Tomáš Mikyska a Adam Václavík, ale nepovedli se jim stojky. Mikyska skončil s bilancí 2+2 47., Václavík s bilancí 4+3 72.

V mlze jedoucí Tomáš Mikyska

„Ležky dobré, stojky nic moc. Ty mě mrzí,“ hodnotil závod Tomáš Mikyska. „Myslím si, že běžecky to špatné nebylo. Akorát bylo na trati docela mejdlo. Po mém zranění to byl asi nejhorší sníh, na kterém jsem mohl jet. Ještě nemám 100% důvěru v operovanou nohu, takže jsem si hodně dával pozor, aby mi nějak neujela.“

Čeští fanoušci v čele s tatínkem Tomáše Mikyska (v býčím obleku)

Mikyska měl 43. běžecký čas, Václavík 28. Ještě pár sekund rychleji běžel Jakub Štvrtecký, ale s 8 chybami a pomalým střeleckým časem obsadil až 85. příčku. Těsně před ním skončil se šesti chybami 82. Mikuláš Karlík. Nejpomaleji z českých mužů běžel Vítězslav Hornig, ale zase nejlépe střílel. Se třemi chybami mu patřila 64. pozice.

Adam a Víťa se dnes potkali na trati

Co to znamená?

Nejlepším Čechem v celkovém hodnocení Světového poháru zůstává 27. Michal Krčmář. Nedělní hromadný start bude bez českého zastoupení. V Poháru národů se na 9. místě českých mužů nic nezměnilo.

Výsledkový servis

Příští závod

V pátek od 13:40 jedou vytrvalostní závod v Anterselvě ženy. České biatlonistky mají následující čísla: 4 Tereza Voborníková, 31 Jessica Jislová, 56 Markéta Davidová, 90 Lucie Charvátová.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík